13.2.11

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΣΑ!





ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ έκρηξη λόγω της πολιτικής σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές, διαβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία και θέτουν σε κατάσταση επιφυλακής τον κομματικό μηχανισμό. Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη να εντείνουν την κριτική τους στην κυβέρνηση. «Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.....


Παράλληλα τους κάλεσε να «κατέβουν στον λαό» και να εξηγήσουν στους πολίτες την πολιτική της παράταξης που, όπως είπε, «δικαιώνεται καθημερινά και σε όλους τους τομείς».
Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε πρόγραμμα περιοδειών στην περιφέρεια, έχοντας στο βάθος του μυαλού το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Θέλοντας μάλιστα να ενισχύσει το ηθικό τόσο των στελεχών, όσο και των ψηφοφόρων της παράταξης, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξέφρασε –για πρώτη φορά– τη βεβαιότητά του για νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. «Τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα τις κερδίσουμε εμείς», τόνισε. «Γιατί αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, πλησιάζουμε τον κόσμο και με τη συμπεριφορά μας κερδίζουμε τον κόσμο», πρόσθεσε. Στη Συγγρού μιλούν για σαφή αλλαγή του πολιτικού κλίματος, παραδέχονται ωστόσο ότι απαιτείται σκληρή καθημερινή μάχη σε όλα τα επίπεδα προκειμένου οι πολίτες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και να την καταστήσουν εκ νέου κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Την προσπάθεια καθιστούν πιο δυσχερή τόσο τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, όσο και το κλίμα γενικής απαξίωσης του πολιτικού κόσμου. Στελέχη περί τον κ. Σαμαρά εκτιμούν μετά βεβαιότητας ότι πολύ σύντομα, το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο, η παράταξη θα προηγηθεί στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό, όπως παρατηρούν, δεν είναι αρκετό.
Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένα «ρεύμα πλειοψηφίας» που θα ωθήσει τη ΝΔ, ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. ΠΕΡΑΝ της οικονομίας, που εκ των πραγμάτων θα βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής τακτικής, στο αμέσως επόμενο διάστημα η παράταξη θα δώσει έμφαση κατά πρώτον στα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης, που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Κατά δεύτερον στα εθνικά θέματα, όπου αναμένονται εξελίξεις τόσο στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, όσο και σ’ αυτό του Σκοπιανού. Πρόθεση του κ. Σαμαρά είναι ξεκινώντας από τα ζητήματα ασφάλειας να ανεβάσει τους τόνους της κριτικής στην κυβέρνηση, ασκώντας παράλληλα πιέσεις για αλλαγή πολιτικής και τη λήψη μέτρων που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ειδικότερα για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών θεωρεί ότι αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Κατ’ επανάληψιν ο κ. Σαμαράς έχει καταγγείλει τον νόμο περί ιθαγένειας που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος λειτουργεί σαν «μαγνήτης» για τους μετανάστες, που κατευθύνονται προς τη χώρα μας ελπίζοντας να επωφεληθούν των ευεργετικών διατάξεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά δε ότι το πρόβλημα θα ενταθεί κατά επικίνδυνο τρόπο αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για νέο κύμα λαθρομεταναστών στη χώρα μας προερχόμενων από την Αίγυπτο λόγω των δραματικών γεγονότων που εξελίσσονται εκεί τις τελευταίες ημέρες. Για τον σκοπό αυτό θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, καλεί τον κ. Παπανδρέου να επιδιώξει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλαγές στη συμφωνία «Δουβλίνο 2», η οποία εγκλωβίζει στη χώρα μας όσους μετανάστες θέλουν να μετακινηθούν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Κατά τα λοιπά, σε κάθε ευκαιρία τα στελέχη της ΝΔ θα επικρίνουν και θα επιχειρούν –με αφορμή γεγονότα όπως τα πρόσφατα στη Νομική– να αποδομήσουν την πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση για την ψήφο των αλλοδαπών στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τους προσέφερε ένα ακόμη επιχείρημα, αν και πιστεύουν ότι υπό το βάρος των πιέσεων που θα ασκηθούν η (τελική) απόφαση της Ολομέλειας θα είναι διαφορετική. Στη ΝΔ εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν τελικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα υλοποιήσει την εξαγγελία του και θα αποκαταστήσει την εικόνα του κέντρου της Αθήνας (Ομόνοια, Πλατεία Βάθης) και ταυτόχρονα τη νομιμότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων τούς προβληματίζει η «υποτονική αντίδραση» της κυβέρνησης στις διαρκώς εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. «Αντίδραση» που εξαντλείται στα... συνήθη διαβήματα διαμαρτυρίας τα οποία η Άγκυρα αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα: Τα... πετάει στο καλάθι των αχρήστων και προχωρεί στην επόμενη πρόκληση!
Περισσότερο ωστόσο τους ανησυχούν στη ΝΔ οι πληροφορίες που φθάνουν από διπλωματικές πηγές, πληροφορίες σχετικές με τις «μυστικές διαπραγματεύσεις» του Γ. Παπανδρέου, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, για μείζονος σημασίας ζητήματα όπως η υφαλοκρηπίδα και η (ενδεχόμενη) συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου. Ήταν αυτές ακριβώς οι πληροφορίες που ώθησαν τον κ. Σαμαρά να απευθύνει προ ημερών προειδοποίηση ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ θα ακυρώσει όσες συμφωνίες ζημιώνουν τα συμφέροντα της χώρας ή αποκλίνουν από τις «κόκκινες γραμμές».
paron.gr