26.2.11

Από αύριο η βελτίωση του καιρού


Οι βροχές και οι καταιγίδες συνεχίζονται σε όλη την χώρα το Σάββατο. Μετά το μεσημέρι, μάλιστα αναμένεται να εκδηλωθούν στα νοτιοδυτικά. Στα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού, είναι η μικρή εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, καθώς και τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στη Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 1 με 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ....

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή αναμένεται μικρή βελτίωση. Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα θα σημειωθούν νεφώσεις και ασθενείς βροχοπτώσεις κατά περιόδους, ενώ δεν αποκλείονται και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί και την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή (θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου).

Στην υπόλοιπη χώρα, αύριο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νότια, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα είναι χωρίς αξιόλογη μεταβολή, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.
real.gr