23.2.11

Το χρονικό των σημερινών συγκεντρώσεων


19.05 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία τόσο στη Λεωφόρο Αμαλίας όσο και στη Λεωφόρο Β. Σοφίας.

18.30 
Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τη Λεωφόρο Αμαλίας τους διαδηλωτές.

18.15 
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αυτήν την ώρα κυκλώσει τους ελάχιστους διαδηλωτές που παραμένουν στη λεωφόρο Αμαλίας. Νωρίτερα, χρησιμοποιώντας παγκάκια από την πλατεία Συντάγματος, άναψαν φωτιά στο ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου....


18.00 
Οι διαδηλωτές που παραμένουν στη Λεωφόρο Αμαλίας έχουν ανάψει φωτιά στο οδόστρωμα και συγκριμένα στο ρεύμα προς Πανεπιστημίου.

17.33 Ένταση αυτήν την ώρα στη Λεωφόρο Αμαλίας. Διμοιρία των ΜΑΤ προσπάθησε να απωθήσει ομάδα διαδηλωτών από το σημείο

17.15 
Πέντε ώρες μετά την έναρξη των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, εκατοντάδες πολίτες παραμένουν μπροστά από τη Βουλή.

17.05 
Κλειστές παραμένουν η Βασιλίσσης Σοφίας από Ακαδημίας μέχρι και το ύψος του ξενοδοχείου "Μ. Βρετάνια", η Πανεπιστημίου σε όλο της το μήκος και η λεωφ. Αμαλίας από Διάκου μέχρι και Β. Σοφίας. 

16.50
 Αποχωρούν σταδιακά οι διαδηλωτές από τη λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος της Βουλής. Την ίδια στιγμή τόσο στα Προπύλαια όσο και στους γύρω δρόμους επικρατεί ηρεμία.

16.25 
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε από μολότωφ ένας δημοσιογράφος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο για τις πρώτες βοήθειες.

16.00
 Με τον τίτλο "Γενική απεργία στην Ελλάδα: Ξέσπασαν επεισόδια" το BBC αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν από το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, το CNN μεταδίδει τα γεγονότα με τον τίτλο "Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά της λιτότητας".

15.50 
Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Στην πρώτη σελίδα του BBC, του CNN και του Reuters γίνεται εκτενής αναφορά στα επεισόδια που εξελίσσονται στο κέντρο της Αθήνας.

15.40 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 5 συλλήψεις και 15 προσαγωγές, ενώ έχουν τραυματιστεί 3 αστυνομικοί σοβαρά, ο ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα.



15.35 
Αμετακίνητοι παραμένουν οι διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη. Την ίδια ώρα, γύρω από το Σύνταγμα η Αστυνομία ενισχύει τις δυνάμεις της με περισσότερες διμοιρίες. Στην Πανεπιστημίου στο ύψος των Προπυλαίων επικρατεί ηρεμία. 



14.55 Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές. Αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται αυτήν την ώρα κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου και κυρίως στο ύψος του πεζόδρομου της Κοραή, όπου ο κλεφτοπόλεμος έχει σταματήσει. Την ίδια στιγμή στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδες διαδηλωτές από διαφορετικά μπλοκ παραμένουν στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη.



14.40 
Τα επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες νεαρών και διμοιρίες των ΜΑΤ συνεχίζονται τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στα Προπύλαια. Οι νεαροί πετούν πέτρες ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χρήση χημικών.

14.25 Μπροστά από τη Βουλή βρίσκονται αυτήν την ώρα περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές σε συντεταγμένο μπλοκ, ενώ στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της πλατείας Κοραή συνεχίζεται ο πετροπόλεμος από ομάδα νεαρών.



14. 17 
Τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος ανάμεσα σε ομάδες αντιεξουσιαστών και διμοιρίες των ΜΑΤ συνεχίζονται. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας από τη χρήση χημικών αλλά και τις μολότωφ είναι αποπνικτική.

14.10 Το κυνηγητό στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια και την πλατεία Κοραή συνεχίζονται. Νεαροί πετούν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών.



14.05 
Οι διμοιρίες που έχουν παραταχθεί στο ύψος της Βουλής απώθησαν μπλοκ διαδηλωτών.

13.55 
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές. Ένα άτομο που κρατείται, βρέθηκε ότι είχε στην κατοχή του τσεκούρι, τόξο με βέλη, καδρόνι και φυλλάδιο αναρχικού περιεχομένου.



13.50 
Το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος θυμίζει πεδίο μάχης από τους καπνούς των δακρυγόνων και των μολότωφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα δίκυκλο της Αστυνομίας παραδόθηκε στις φλόγες.



13.43 
Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στα Προπύλαια. Οι διμοιρίες προσπαθούν να απωθήσουν ομάδες διαδηλωτών, οι οποίες διασκορπίζονται στα γύρω στενά.

13.35 Οι συγκρούσεις της Αστυνομίας με τους διαδηλωτές συνεχίζονται στις οδούς Όθωνος, Φιλελλήνων και Σταδίου.

13.30
 Τα επεισόδια συνεχίζονται πάνω στην πλατεία Συντάγματος. Οι μολότωφ πέφτουν βροχή. Οι αστυνομικοί για να απωθήσουν τους διαδηλωτές κάνουν χρήση χημικών και κροτίδων.

13. 25 Επεισόδια αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος στο ύψος του υπουργείου Οικονομικών. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα. Οι αστυνομικοί συγκρούονται με ομάδα διαδηλωτών που επιτίθενται με πέτρες και ξύλα.

12.50 Η ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας στην Πανεπιστημίου στο ύψος των Χαυτείων προκάλεσε την αγανάκτηση των διαδηλωτών και κάποιοι από αυτούς άρχισαν να πετούν ξύλα, μπουκάλια, ντομάτες, γιαούρτια και πέτρες.

Τα μικροεπεισόδια δεν πήραν έκταση. Από το μεσημέρι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν ειρηνική πορεία.
real.gr