19.2.11

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



                           παιδική πορνογραφία


Στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών, που πραγματοποιούνται εντατικά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένουπρογράμματος διακινούσε στον διαδικτυακό ιστό, αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
Έπειτα από την ανάλυση των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του χρήστη και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για64χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων».
Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, μεσημβρινές ώρες της 18-02-2011, στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι περιείχαν πλήθος (άνω των 800)αρχείων (βίντεο) παιδικής πορνογραφίας.
______________________________________________________________________

ναρκωτικά
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χτες (18-02-2011), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, από τον διενεργούμενο αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή και στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
1 δέμα και 1 μικρόδεμα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 456,3 γραμ.
2 μικροδέματα κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 39,5 γραμ.,
11 ναρκωτικά δισκία,
Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
Ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και
Το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.