7.2.11

"Ο πρωθυπουργός ακολουθεί πολιτική ασφυξίας"


Για «παιχνίδι διαρροών» αναφορικά με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Κριτική στον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη σχετικά με την πρόσκλησή του προς τα πολιτικά κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την οικονομία, άσκησε η ΝΔ δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου που εξέφρασε την απορία του για την αναφορά του υφυπουργού Οικονομικών πως τα κόμματα δεν έχουν στη διάθεσή τους τα σωστά στοιχεία....

"Τα στοιχεία που έχουν τα κόμματα είναι τα στοιχεία τα οποία έχουν κατατεθεί επίσημα", είπε ο Γιάννης Μιχελάκης, που διευκρίνισε ότι η ΝΔ η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει πλήρεις και πολύ συγκεκριμένες προτάσεις.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λέει πως δεν υπάρχουν προτάσεις» υπογράμμισε ο Γιάννης Μιχελάκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακολουθεί μια πολιτική ασφυξίας που διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε «παιχνίδι διαρροών» τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. «Εδώ γίνεται ένα παιχνίδι διαρροών. Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει θέμα ή όχι, να δεσμευτεί αν υπάρχει ή όχι θέμα» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου και επανέλαβε ότι πάγια θέση της ΝΔ είναι να μην πειραχτεί ο 13ος και 14ος μισθός.

«Όλοι έχουν αποδεχθεί ότι το κόστος της εργασίας δεν είναι αυτό που φταίει για τα προβλήματα της ανταγωνιστικότητας. Υπάρχουν πολλοί άλλοι σοβαροί λόγοι που κάνουν την οικονομία μας μη ανταγωνιστική, όπως η γραφειοκρατία και η φορολογία» είπε ο κ. Μιχελάκης.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των γιατρών ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την υγεία μόλις αυτό έρθει στη βουλή, καθώς, όπως είπε, "δεν φέρνει κανένα θετικό αποτέλεσμα στο θέμα της υγείας. Κατά βάση, είμαστε απέναντι".

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν στηρίζει τις καταλήψεις και τις ακραίες αντιδράσεις. Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Θόδωρου Πάγκαλου στην εφημερίδα "Τα Νέα", όπου υποστήριξε πως δεν τον ελκύει η πρόταση Μέρκελ που απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγματος για το ποσοστό του ελλείμματος, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως «για μια ακόμα φορά ο κ. Πάγκαλος διαφοροποιείται από την κυβέρνηση και έρχεται πάνω στις θέσεις της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι αγρότες ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τα προβλήματά τους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η αύξηση του ΦΠΑ.

"Είμαστε κατά των αποκλεισμών, όμως η κυβέρνηση με την αδράνειά της και την αδιαφορία της οδηγεί τους κλάδους να κατεβαίνουν στους δρόμους. Θα κλείσουν τους δρόμους και θα έχουμε και πάλι τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Ενεργοποιείται με απαράδεκτο τρόπο ο κοινωνικός αυτοματισμός", υπογράμμισε ο κ. Μιχελάκης.

Επιπλέον για το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel για μίζες σχετικά με την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων, βασιζόμενο σε στοιχεία από την εισαγγελία του Μονάχου ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις, υπενθυμίζοντας πως την υπόθεση της αγοράς των τεσσάρων υποβρυχίων την είχε χειριστεί το ΠΑΣΟΚ τόσο στην αρχή της, την περίοδο 2002-2004, όσο και στο τέλος της, με τη συμφωνία για τον "Παπανικολή" από την σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως η ΝΔ θα τοποθετηθεί επίσημα όταν υπάρξει μια συγκεκριμένη απόφαση, καθώς μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο πληροφορίες. Κάλεσε πάντως την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και να μην τηρεί απαθή στάση, όπως είπε.
real.gr