9.2.11

Η Βουλγαρία κλιμακώνει τις αντιδράσεις της





Αποφασισμένη φαίνεται η Βουλγαρία να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της σε όλα τα επίπεδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν συνεχιστεί για τρίτη χρονιά το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα.


Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη και του Βούλγαρου υπουργού Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ....


Μάλιστα η βουλγαρική ηγεσία εξέφρασε την αγανάκτησή της λέγοντας ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, οι διμερείς σχέσεις θα επηρεαστούν αρνητικά. Σύμφωνα και με την Εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας και Βιομηχανίας της Ε.Ε., η Ελλάδα πρόκειται να παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού και αν πρόκειται να λάβει σχετικά μέτρα.

Απόλυτα λογική η στάση της γειτονικής μας χώρας. Όταν δεν επιτρέπεται σε πρόσωπα της δημόσιας και πολιτικής ζωής της χώρας να παίζουν με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για την περίπτωση των αγροτών, οποιοδήποτε κι αν είναι το πολιτικό κόστος.
defencepoint.gr