12.2.11

Να πεταχτούν έξω και να πληρώσει o ΣΥΡΙΖΑ ή η Ε.Ε. τα ...φέρετρα!


“Φέρτε 250 φέρετρα να μας βγάλουν από την Υπατία”

Δεν παραβιάζουν πια κανένα άσυλο, οπότε δεν τους δίνει κανένας σημασία! Η κυβέρνηση αλλά και οι ανεγκέφαλοι που τους έφεραν στην Αθήνα, αδυνατούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα των 250 μεταναστών που βρίσκονται ξεχασμένοι στο μεγαρο Υπατία.
Η υγεία των περισσότερων έχει εξασθενήσει επικίνδυνα αφου βρίσκονται στη 20η ημέρα της απεργίας πείνας και ήδη επτά από αυτούς παρουσίασαν ουρολοιμώξεις και βαριές λοιμώξεις του αναπνευστικού. "Δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ", δηλώνουν και προσθέτουν: "Αν επιχειρήσει κάποιος να μας διώξει με τη βία, ετοιμάστε και 250 φέρετρα. Μόνο νεκροί θα βγούμε από εδώ μέσα"!

Ισως τότε να θυμηθεί η κυβέρνηση πως έχει "αποθηκεύσει" 250 ψυχές σε ένα υπόγειο, ίσως τότε να ξαναβρουν ευκαιρία οι ανεγκέφαλοι που "συνέλαβαν και εκτέλεσαν στο σχέδιο της Νομικής" να "καταγγείλουν για ρατσισμό και αδιαφορία", βγάζοντας από πάνω τους τις τεράστιες ευθύνες γι αυτό που συμβαίνει!
Οι υπουργοί παίζουν την "κολοκυθιά"
Ο ιδιοκτητης του χώρου κ. Κωνσταντίνος Ρουτζούνης, ζητάει εδώ και μέρες την αποχώρηση τους και τη μεταστέγασή τους με ειρηνικό τρόπο. Χθες το πρωί, ο κ. Ρουτζούνης ενημέρωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου ενώ εχει στείλει και επισήμως επιστολή προς την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρία Άννα Νταλάρα.
Στην επιστολή του - που κοινοποιήθηκε επίσης σε έξι αρμόδιους υπουργούς καθώς και στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη- αναφέρεταο ότι «υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας» και προσθέτει ότι «το κτίριο είναι πολιτιστικό μνημείο της πόλης, ακατάλληλο για την απροσδόκητη αυτή χρήση, και αξίζει προστασίας».
Διευκρινίζει, εξάλλου, ότι ο λόγος που παραχώρησε από την αρχή τον χώρο ήταν η αποφυγή μίας ενδεχόμενης έκρηξης, ανάλογης με εκείνη του Δεκεμβρίου του 2008 και όχι για να εγκατασταθούν εκεί μονίμως οι 250 μετανάστες.
Απαντώντας η κ. Νταλάρα, υποστήριξε ότι "ότι η στέγαση των συγκεκριμένων μεταναστών δεν υπάγεται στις δικές μου αρμοδιότητες". Και ενώ η κυβέρνηση ψάχνει να βρει ποιός είναι ο...αρμόδιος, οι "εγκέφαλοι" που έφεραν τους 250 ανθρώπους στην Αθήνα, είναι σαφές ότι αδυνατούν να τους βοηθήσουν αφού προφανώς το σχέδιό τους ήταν "στημένο στο πόδι".
Και στο μεταξύ, τα μεγαλα θύματα αυτής της ιστορίας, οι μετανάστες απεργοί πείνας, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, αφού εδώ και ημέρες έχουν κόψει ακόμη και το τσάι που έπιναν και επιβώνουν μόνο με νερό! Οι συνθήκες υγιεινής είναι απερίγραπτες και οι ίδιοι οι διευκρινίζουν ότι δεν σκοπεύουν να μετακινηθούν από το κτίριο Υπατία. "Μόνο με 250 φέρετρα", επαναλαμβάνουν!
newsbomb