24.2.11

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α


Το… σπίτι


Του  συνεργάτη μας, συγγραφέα, Θανάση ΝικολαΐδηΤο πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.




ΔΕΝ μίλησαν τα δικαστήρια- μίλησε ο λαός. Με το πολιτικό του αισθητήριο και με την καρδιά του. Δεν μιλάμε για  «λαϊκό δικαστήριο»  ή για παραπλανημένους  από έλλειψη πληροφόρησης. «Τα’ μαθε» για τον Άκη κι έβγαλε την κρίση του. Το ίδιο και για τους «άλλους». Τα παλικαράκια που ξέρουν να κλέβουν (και να μας δουλεύουν) χωρίς ν’ αφήνουν ίχνη με υπογραφές και άλλα ξεπερασμένα. Δεν είναι αναγκαίο να συμπληρώνεις πρωτόκολλα και να υπογράφεις συμβόλαια πριν φύγει ο Εφραίμ απ’ το γραφείο σου. Κι αν σε μαγνητοφωνήσουν όταν συντονίζεις τους… δράστες; «Ένοχος ένοχον ου ποιεί» και πάμε παρακάτω....

ΣΤΟΝ  Άκη της σοβαροφάνειας  με το «Μουσολινιακό» ύφος και τα «πεπραγμένα» του. Στον φοιτητή  του Μονάχου που’ χε την τύχη να γνωρίσει τον Ανδρέα και  να μεταπηδήσει απ’ την άμαξα του ΠΑΚ στο άρμα του ΠΑΣΟΚ. Με τις περγαμηνές της «γερμανικής» φτώχιας του που’ γιναν πλούτος «ελληνικός» κι ακόμα να καταλάβουμε τον τρόπο και να προσδιορίσουμε τον χρόνο. Η συνέχεια ήταν γνωστή. Σε κάθε έλληνα που τον «έζησε», σε κάθε «σύντροφο» που… κινδύνεψε να τον έχει αρχηγό.
ΜΕΤΑ  τη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση με συλλαλητήριο και έκτροπα, προγραμματίστηκε μια μικρότερη  στο… σπίτι του  κ. Τσοχατζόπουλου. Τζάμπα κόπος, άσκοπη σύναξη, τίποτα δεν θα «βγει». Ούτε ο «ιδιοκτήτης» του θα συγκινηθεί, ούτε για το σπίτι  του(;) θα ανησυχήσει. Δεν θα του το πάρουν, δεν θα του το αγγίξουν, αλλά κι αν κάτι «στραβώσει», το αναλαμβάνει η ασφάλεια και το… πουγκί του. Και, βέβαια, θα υπάρξει ο συμβολισμός της συγκέντρωσης, αλλά επιβάλλονται έργα και σπουδή «καιροί γαρ ου μενετοί».
ΑΥΤΑ  τα αναλαμβάνει το Κράτος και βλέπουμε την Κυβέρνηση ράθυμη και απρόθυμη. Το «σπίτι» είναι μια λεπτομέρεια για το «δραστήριο» ΠΑΣΟΚ των νόμων (ακόμα και με αναδρομική ισχύ) και για την πλειοψηφία της βουλής που «υπέγραψε» για το κουτσούρεμα μισθών και συντάξεων. Κάτι ψελλίζουν πως η διαδικασία ξεκίνησε και πως ο νόμος θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Περιμένουν και περιμένουμε, ενώ θα’ πρεπε να δράσουν ακαριαία και αποτελεσματικά. Να’ χουν αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», για να «φαίνεται και τιμία (αν είναι) η γυναίκα του Καίσαρα».
ΤΑ… σπίτια δεν γυρίζουν πίσω με διαδηλώσεις. Με νόμους (που υπάρχουν) γυρίζουν και με πολιτική βούληση (που δεν  υπάρχει). Κακό του  κεφαλιού τους που  δεν «επισπεύδουν». Εκτός αν… Τι «αν»; Δεν έχει «αν». Απ’  τη φυλακή κάποιοι  ξοφλημένοι θα’ ναι αναξιόπιστοι. Όσα «χαρτιά» και ντοκουμέντα κι αν ανεμίζουν απειλητικά.