16.2.11

Λιβύη: Έκκληση για ηρεμία από την ΕΕ


Η λιβυκή αστυνομία διέλυσε τη νύχτα μια καθιστική διαμαρτυρία στη Βεγγάζη, στα αντολικά της χώρας, και ακολούθησαν διαδηλώσεις υπέρ του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι σε πολλές άλλες πόλεις, σύμφωνα με το λιβυκό Τύπο.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Τζάλα της Βεγγάζης, Αμπντελκαρίμ Γκουμπάιλι, είπε ότι από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών τραυματίστηκαν 38 άτομα. Διευκρίνισε ότι όλα τα τραύματα ήταν ελαφρά και προκλήθηκαν από "διαπληκτισμούς μεταξύ διαδηλωτών που ήρθαν στα χέρια"....

Ο προηγούμενος απολογισμός, της λιβυκής εφημερίδας Quryna, έκανε λόγο για 14 τραυματίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δυνάμεις ασφαλείας παρενέβησαν για να βάλουν τέλος στις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και "σαμποτέρ" που είχαν παρεισφρύσει μεταξύ των διαδηλωτών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε σήμερα τη Λιβύη να επιτρέψει την ελευθερία της έκφρασης και να αποφύγει τη βία, μετά τη διάλυση, τη νύχτα, μιας καθιστικής διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος στη Βεγγάζη.

"Καλούμε τις αρχές να ακούσουν τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες και όσα λένε οι πολίτες και να επιτρέψουν την ελευθερία της έκφρασης", υπογράμμισε η Μάγια Κοτσιγιάντσικ, η εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον. "Ζητούμε επίσης να αποφευχθούν οι βιαιότητες", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι Βρυξέλλες παρακολουθούν "στενά" τις εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-real.news