15.2.11

ΚΑΒΑΛΑΕξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής



Εξιχνιάστηκαν σαράντα (40) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του Νομού Καβάλας


Από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχoύς προανάκρισης και αστυνομικής έρευνας, μετά τη σύλληψη 21χρονου, την 10-02-2011, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου (σχετικό το από 13-02-2011 Δελτίο Τύπου), διαπιστώθηκε ότι ο παραπάνω δρώντας είτε μόνος του είτε σε συνεργασία με τρεις ημεδαπούς δράστες, ηλικίας 23, 29 και 31 ετών, διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 01 έως 17-01-2011 συνολικά σαράντα (40) κλοπές-διαρρήξεις σε αυτοκίνητα.....


Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, δρούσαν κυρίως νυκτερινές ώρες και αφού εντόπιζαν το στόχο τους (συνήθως σταθμευμένα πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ή ταξί), έσπαζαν το παράθυρο του οδηγού ή του συνοδηγού και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά ή άλλα αντικείμενα αξίας που υπήρχαν στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων, οι δράστες αφαίρεσαν, το εν λόγω χρονικό διάστημα:
  • Συνολικό χρηματικό ποσό 400,00 €.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα, αξίας 600,00 €.
  • Δύο (2) πλοηγούς ταξιδιού ( GPS ).
  • Μία (1) φορητή τηλεόραση με ενσωματωμένο DVD PLAYER .
  • Ένα (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  • Μία (1) φωτογραφική μηχανή
  • Ένα (1) μπουφάν και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως πιστωτικές κάρτες, εξωτερικοί αποθηκευτικοί δίσκοι ( USB ), πορτοφόλια, έγγραφα κ.λπ.
Σε μια εκ των περιπτώσεων και συγκεκριμένα νυκτερινές ώρες της 15/16-01-2011 στις Κρηνίδες, δύο από τους προαναφερόμενους δράστες (21χρονος και 23χρονος), αφαίρεσαν από κοινού ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας LANCIA DEDRA , με το οποίο μετέβησαν στη Χρυσούπολη προκειμένου να εντοπίσουν και να διαρρήξουν άλλους στόχους. Όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους επέστρεψαν στην Καβάλα και αφού περιέλουσαν το κλεμμένο αυτοκίνητο με βενζίνη, το πυρπόλησαν, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ανωτέρω 23χρονου δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία και άλλα αντικείμενα, όπως ένας (1) εξωτερικός αποθηκευτικός δίσκος ( USB ), τέσσερα (4) πορτοφόλια, μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ένα (1) μαχαίρι σε στρατιωτική θήκη, καθώς και δύο (2) μικροδέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 2,1 γραμμαρίων.
Για την κατοχή της εν λόγω ποσότητας ηρωίνης, ο 23χρονος δράστης συνελήφθη, σχηματίσθηκε αυτοτελής δικογραφία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, κατόπιν προφορικής εντολής της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καβάλας.