17.2.11

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




Συκοφαντική δυσφήμηση μέσω Διαδικτύου 
Δικογραφία  για παράβαση της  νομοθεσίας «περί  Προσωπικών Δεδομένων» και «Συκοφαντική δυσφήμηση» σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού. 
Προηγήθηκε  καταγγελία 24χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο, έκανε χρήση των προσωπικών της στοιχείων και χωρίς την έγκρισή της:
  • είχε δημιουργήσει προφίλ χρήστη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης,
  • είχε αναρτήσει φωτογραφίες της, τα προσωπικά της στοιχεία, καθώς επίσης και συκοφαντικά και εξυβριστικά προς το πρόσωπό της σχόλια.

Ακολούθησαν στοχευμένες διαδικτυακές έρευνες  και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του υπαιτίου και να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 38 ετών. 
_________________________________________________________________
    Εξιχνίαση διαρρήξεων οχημάτων 
Δικογραφία  σχηματίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, ο οποίος επιδίδονταν σε διαρρήξεις οχημάτων και κλοπές αντικειμένων από το εσωτερικό τους, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος, κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου - Απριλίου 2010, διέρρηξε συνολικάτέσσερα (4) οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών. 
____________________________________________________________


 ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ Ο.Π.Κ.Ε.
View Image

Συλλήψεις για κλοπή, αποδοχή  και διάθεση προιόντων  εγκλήματος, παράβαση του νόμου “Περί  Ναρκωτικών” και  παράβαση του νόμου  “Περί Όπλων” 

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 15-2-2011, στην περιοχή του Ευόσμου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας 26χρονος ομογενής και δύο αλλοδαποί 22 και 21 ετών, για κλοπή. 

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αφαίρεσαν νωρίτερα από κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών, που βρίσκεται στο νομό Πιερίας. 
Από την προανάκριση  προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, διέθεταν τα κλοπιμαία σε τετραμελή οικογένεια που κατοικεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες των μελών της, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και μηχανημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, επτά σπαθιά και μικροποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν καί οι τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 58, 54 (γυναίκα), 38 και 33 ετών. 
____________________________________________________________________ 
View Image
Πρώτες πρωινές ώρες της 16-02-2011, στην περιοχή της Καλαμαριάς, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, 23χρονος ομογενής, ο οποίος προσπαθούσε να διαρρήξει αποθήκη οικοδομής. Ο 23χρονος, νωρίτερα είχε διαρρήξει αποθήκες οικοδομών της περιοχής απ’ όπου αφαίρεσε διάφορα εργαλεία. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σάκος που περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία.
____________________________________________________________________

    Go to fullsize image
  • Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 15-02-2011, στην περιοχή του Ευόσμου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 27 ετών, διότι νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τέσσερις (4) μπαταρίες φορτηγού.
  • ____________________________________________



  • Συνελήφθη, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, 29χρονος ομογενής, διότι διέρρηξε ΙΧΕ αυτοκίνητο, από το οποίο αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα.
_________________________________________________


    View Image

  • Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 16-02-2011, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να διαρρήξει περίπτερο στην περιοχή της Σταυρούπολης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
_______________________________________________________________________


Go to fullsize image
  • Συνελήφθη μεσημεριανές ώρες της 16-2-2011, από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 54χρονος αλλοδαπός, διότι εκμεταλλευόμενος συνθήκες συνωστισμού εντός αστικού λεωφορείου, αφαίρεσε το πορτοφόλι 54χρονης ημεδαπής.





_________________________________________________________


Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες της 16-02-2011, 29χρονος ομογενής, διότι σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία φωτογραφική μηχανή και τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία είχε παραλάβει νωρίτερα από άγνωστο άνδρα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, προκείμενου να τα πουλήσει.