16.2.11

ΣΚΙΑΘΟΣ: Διώκεται διευθύντρια που αρνήθηκε να συμπτύξει τμήματα



Να σταματήσει άμεσα η δίωξη ζητά η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ
View Image
Τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) εναντίον της γυμνασιάρχη Σκιάθου επειδή, ως όφειλε, αρνήθηκε να συμπτύξει τμήματα της Α' Γυμνασίου, διέταξε ηΔιεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Η γυμνασιάρχης, με βάση παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες των νησιών, αρνήθηκε να προχωρήσει στη σύμπτυξη των τμημάτων για να γίνουν τρία με 26-27 μαθητές το καθένα, από τέσσερα που είναι σήμερα. Η απαίτηση για συγχώνευση τμημάτων προβλήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως «λύση» στο πρόβλημα της έλλειψης φιλολόγου, αντί να προωθηθεί η πραγματική λύση της κάλυψης της κενής θέσης με νέο εκπαιδευτικό.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη διενέργεια ΕΔΕ εναντίον της γυμνασιάρχη Σκιάθου, διότι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δε «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις». Επίσης η Επιτροπή καταγγέλλει ότι «η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ..Εκπαίδευσης ξεκίνησε μια ολόκληρη επιχείρηση τρομοκράτησης, στέλνοντας απεσταλμένους στο νησί, που, κατά παράβαση και των κανονισμών, ερευνούσαν το αρχείο για πιστοποιητικά γέννησης και για βεβαιώσεις κηδεμονίας, έγγραφα που αφορούν προσωπικά δεδομένα των μαθητών και που δεν είναι υποχρεωμένη η διεύθυνση του γυμνασίου να έχει ή να επιδεικνύει, εφόσον οι μαθητές εγγράφονται υπηρεσιακά από το δημοτικό στο γυμνάσιο με πιστοποιητικά σπουδών».
Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εκτιμά ότι η στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «αποτελεί "προθέρμανση" των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι σ' αυτούς που θα "σηκώσουν το κεφάλι" απέναντι στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα που εφαρμόζεται ο "Καλλικράτης" στην εκπαίδευση, με συγχωνεύσεις - συνενώσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων και τμημάτων».
Καταλήγοντας η Επιτροπή Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές «να ξεσηκωθούν και να εμποδίσουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Να απειθαρχήσουν και να διεκδικήσουν ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο, την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση και της παραπαιδείας, ένα σχολείο που θα μορφώνει, χωρίς ταξικούς φραγμούς. Καλούμε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας να σταματήσει τη δίωξη κατά της γυμνασιάρχη Σκιάθου, η οποία αγωνίζεται να προστατέψει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της».
rizospastis.gr