8.2.11

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

View Image 
Με αγανάκτηση είδαμε σήμερα το πρωί δημοσιογράφο σε τηλεοπτικό σταθμό, να έχει " στήσει " τον Παν. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για αρκετή ώρα , περιμένοντας να "ερωτηθεί"  από τον προαναφερθέντα .

 Όταν τελικά αποφάσισε ο δημοσιογράφος, να "δώσει μικρόφωνο" στον Μητροπολίτη, άρχισε να του υποβάλει  σκόπιμες και απαράδεκτες ερωτήσεις, όπως :

 " Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι δεν θα είχε αντίρρηση για γάμους ομοφυλοφίλων, για παρέλαση των ιδίων" κ.λ.π.  Ποια είναι η γνώμη σας;
Προσπαθώντας έτσι, να εξοργίσει  τον Μητροπολίτη για να εκφρασθεί ανάλογα με το περιεχόμενο των ερωτήσεων και να τον φέρει σε αντιπαράθεση με τον κ. Μπουτάρη!....




 Επειδή δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, θα θέλαμε να εκφράσουμε απλά τη γνώμη μας, χωρίς αυτό να θεωρηθεί σαν υπόδειξη προς τον Παναγιώτατο. Και ο ίδιος σίγουρα αντελήφθη το δόλιον των ερωτήσεων καθώς και το σκοπούμενον  δι αυτών- ειρήσθω ότι απέφυγε επιτυχώς να πέσει στην παγίδα του δημοσιογράφου-Πιστεύουμε, ότι σκόπιμον θα είναι στο μέλλον να μην ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις του κάθε δημοσιογράφου, ο οποίος  για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η αύξηση της ακροαματικότητος της εκπομπής του, δεδομένου ότι ο κ. Άνθιμος δεν έχει ανάγκη προβολής στα ΜΜΕ καθώς είναι πασίγνωστος για την ορθότητα της σκέψεώς του και για το ήθος του.

 Είναι προκλητική η στάση ορισμένων δημοσιογράφων να θεωρούν τους συνομιλητές τους ότι είναι λιγότερο έξυπνοι(...) από αυτούς και να τους χρησιμοποιούν με παρόμοιους απαράδεκτους τρόπους, πολύ δε περισσότερο όταν αυτοί κατέχουν κάποια υψηλή θέση ( Μητροπολίτες, Περιφερειάρχες, Υπουργοί κ.λ.π. ) .

 Επίσης είναι απορίας άξιον πως οι υψηλόβαθμοι αυτοί λειτουργοί, επιτρέπουν στον κάθε δημοσιογραφίσκο, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένας απλός ιδιωτικός υπάλληλος, να τους διακόπτει, να τους προσβάλει, να τους....ανακαλεί εις την τάξιν (!!! ) και άλλα φαιδρά!
 Είναι γελοίο να βλέπει κανείς δημοσιογράφους- που συνήθως δεν ξέρουν ούτε την Ελληνική γλώσσα να αρθρώσουν- να φορούν την "αποκριάτικη" περιβολή τους και να παριστάνουν τους Δικαστές, τους Σωτήρες, τους Υπερυπουργούς, τους Μεσσίες και να επεμβαίνουν με φιγούρες του τύπου: " πάρτε μου τον υπουργό στο τηλέφωνο αμέσως" για να εντυπωσιάσουν το κοινό για το ..."κύρος" τους.
 Τρέχει το "κοινό" να βγει στα ...κανάλια να λύσει το πρόβλημά του, που οι κηφήνες "αρμόδιοι" αρνούνται να λύσουν δίνοντας  έτσι αφορμή  στους προαναφερθέντες ιδιωτικούς υπαλλήλους να αξιοποιούν το κόμπλεξ των υψηλόβαθμων προς τα ΜΜΕ  και να το "παίζουν" έτσι "σωτήρες" συλλέγοντας παράλληλα και μελλοντικούς ψηφοφόρους για να μετεξελιχθούν από δημοσιογράφοι σε βουλευτές ή Δήμαρχοι ...
  Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα ξυπνήσει ο κόσμος και οι "επιφανείς" και θα τους βάλλουν στη θέση  τους η οποία σαφώς δεν είναι θεσμική...