6.2.11

ΝΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ



Αρχίζει τη Δευτέρα επισήμως η αξιολόγηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας από τους ελεγκτές της τρόικας, προκειμένου να εκταμιευτεί η τέταρτη δόση του δανείου ύψους 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι επικεφαλής των ελεγκτών είχαν σύσκεψη με το 30μελες κλιμάκιο των κατώτερων στελεχών που έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο και τη συλλογή στοιχείων από όλα τα υπουργεία.


Τα στελέχη της τρόικας διατυπώνουν ενστάσεις σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση ενίσχυσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, τη μη προώθηση του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο αλλά και του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα.

Εν τω μεταξύ, αλλαγές όπως αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 ή 68 χρόνια, κατάργηση σύνδεσης των μισθολογικών αυξήσεων με το ύψος του πληθωρισμού και συνταγματική κατοχύρωση του ορίου 3% του ελλείμματος, προβλέπει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» μια σειρά από κρίσιμους οικονομικούς στόχους τίθενται υπό την αυστηρή παρακολούθηση της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εάν οι χώρες παρεκκλίνουν, θα πρέπει να λαμβάνουν νέα μέτρα.
skai.gr