27.2.11

Η Β. Κορέα απειλεί για άλλη μια φορά το Νότο: «Θα μετατρέψουμε τη Σεούλ σε μια θάλασσα φωτιάς!»


Image
H Βόρεια Κορέα απείλησε για άλλη μια φορά σήμερα να «χτυπήσει αλύπητα» τη Νότια Κορέα καθώς η τελευταία προετοιμάζεται για κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ όπου το καθεστώς της Pyongyang βλέπει τις συγκεκριμένες ασκήσεις ως πρόβα εισβολής.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά –ούτε θα είναι και η τελευταία- που η Β. Κορέα κάθε φορά που ΗΠΑ και Ν. Κορέα ετοιμάζονται για κοινές ασκήσεις απειλεί ότι θα χτυπήσει χωρίς έλεος τη νότια γείτονά της, αλλά η σημερινή απειλή της έρχεται να διαταράξει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πλαίσιο
ισορροπιών οι οποίες παραλίγο να ανατραπούν τον περασμένο Νοέμβριο όταν βομβάρδισε το νοτιοκορεατικό νησί Yeonpyeong. Επίσης αυτή τη φορά το κομμουνιστικό  καθεστώς της χώρας ανακοίνωσε πως δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο έτσι ώστε να «συνετίσει» Washington και Seoul.
«Ο Στρατός και ο λαός της χώρας θα απαντήσουν με ένα ισχυρή πυρηνική αποτροπή του δικού μας στύλ για τη συνεχιζόμενη πυρηνική απειλή από τους επιτιθέμενους», είπε στην ανακοίνωσή του ο Στρατός της Β. Κορέας μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Korean Central News Agency.
Ακόμη στην ίδια σουρεαλιστική του ανακοίνωση ο Στρατός κατηγόρησε τους συνήθεις ύποπτους, πως σχεδιάζουν την ανατροπή του καθεστώτος προσθέτοντας πως αν η Pyongyang προκληθεί θα απαντήσει με ένα πλήρους κλίμακας πόλεμο που θα μετατρέψει τη Σεούλ σε μια «θάλασσα φωτιάς». Όταν πάντως οι βορειοκορεάτες έχουν έμπνευση  οι ανακοινώσεις τους  είναι γεμάτες από «ποιητικές» εκφράσεις.
Αυτό βέβαια που φοβάται πιο πολύ το κομουνιστικό καθεστώς της Β. Κορέας είναι μια ανατροπή τύπου Τυνησίας ή Αιγύπτου και επειδή είναι ζήτημα αν στη χώρα έμαθε κανείς για τις εξεγέρσεις της β. Αφρικής οι νοτιοκορεάτες φρόντισαν να τους το κάνουν γνωστό: Μαχητικά αεροσκάφη της Ν. Κορέας πέταξαν χιλιάδες φυλλάδια που πληροφορούσαν τον λιμοκτονούντα λαό της Β. Κορέας για τα τεκταινόμενα και αυτό είναι που εκνεύρισε πιο πολύ την Pyongyang παρά οι όποιες ασκήσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr