28.2.11

Σχέδιο για «τακτοποίηση» καταπατημένων εκτάσεων

Η AΞIOΠOIHΣH της δημόσιας περιουσίας προϋποθέτει το ξεκαθάρισμα για το τι ανήκει ή όχι στο Δημόσιο. Το Yπουργείο Οικονομικών εξετάζει να δώσει την ευκαιρία σε κατόχους ακινήτων να εξαγοράσουν από το κράτος τις εδαφικές εκτάσεις που καταπάτησαν έναντι ελκυστικού τιμήματος. Οι ιδιώτες που εδώ και μία 25ετία κατέχουν ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία όμως δεν εκμεταλλεύονται εμπορικά, θα μπορούν να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας πληρώνοντας χαμηλό τίμημα στο Δημόσιο, το οποίο, σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις, θα υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία της περιοχής μαζί με κάποια έκπτωση....

Βάσει μελετών που επεξεργάζονται τα συναρμόδια Yπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προκρίνεται ένα πλαίσιο «τακτοποίησης» των καταπατημένων εκτάσεων, που θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ.

Πηγές από το Yπουργείο Οικονομικών τονίζουν πάντως ότι το σχέδιο θα αφήνει εκτός συναλλαγής τις δασικές εκτάσεις ή εκτάσεις σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, ακίνητα σε περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος και σε προστατευόμενες από τη νομοθεσία ή διεθνείς συμβάσεις περιοχές όπου απαγορεύεται η δόμηση. 
________________________________________________________________
 Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως με ένα μικρό τίμημα, θα ιδιοποιηθούν ορισμένοι δημόσιες  εκτάσεις που έχουν καταπατήσει!
EFENPRESS


express