11.2.11

Πολύ ισχυρή δύναμη των ΗΠΑ με σκάφη και Πεζοναύτες κατέπλευσε τη νύχτα στην Διώρυγα του Σουέζ...


View Image
"Για καλό και για κακό", όπως λέει η λαϊκή παροιμία από χθες το βράδυ ισχυρή μοίρα του αμερικανικού 6ου Στόλου και μεγάλη δύναμη Αμερικανών πεζονταυτών, για την ακρίβεια το 26ο Εκστρατευτικό Σώμα των US Marines προσέγγισαν την Διώρυγα του Σουέζ, για να διασφαλίσουν την κρίσιμη για την παγκόσμια γωστρατηγική επικοινωνία περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν πως η κρίση στην Αίγυπτο μπορεί να βρεθεί σύντομα εκτός ελέγχου.


Η αμερικανική δύναμη αποτελείται από τη δύναμη μάχης του USS Kearsarge – συνολικά έξι πολεμικά πλοία, ενώ σπεύδει και το αεροπλανοφόρο CVN-65 Enterprize. Το ελικοπτεροφόρο μεταφέρει 2.200 πεζοναύτες του 26ου Εκστρατευτικού Σώματος των Πεζοναυτών, το οποίο έχει ενισχυθεί από δύο τάγματα ειδικών δυνάμεων.

Στον στολίσκο ανήκει και ένα υποβρύχιο, το USS Scranton, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη στήριξη ενεργειών ειδικών δυνάμεων. Η δύναμη κρούσης των ΗΠΑ έχει αναλάβει θέση σε ένα στρατηγικό σημείο ανάμεσα στη δυτική όχθη της Διώρυγας του Σουέζ και την ανατολική όχθη του Σινά.

 defencenet.gr