18.2.11

Τουρκία Κλείνει η ισραηλινή πρεσβεία - φοβούνται επίθεση από τη Χεζμπολάχ


Διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ στο εξωτερικό, μεταξύ τους και αυτή στην Τουρκία, θα κλείσουν προσωρινά αλλά επ’αόριστον λόγω σοβαρών ενδείξεων ότι επίκειται επίθεση της Χεζμπολάχ.Η πρεσβεία στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη θα κλείσουν από την Παρασκευή, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα που σημειώνουν ότι το μέτρο έρχεται μετά τις απειλές της Χεζμπολάχ για εκδίκηση για το θάνατο στελέχους της......
Ισραηλινός διπλωματικός ανέφερε στη Milliyet ότι από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησαν από το προσωπικό στην πρεσβεία να μην πηγαίνει στην εργασία του και όλοι να παραμένουν στις κατοικίες τους. Κάθε ημέρα τους γίνεται ενημέρωση για θέματα ασφάλειας, πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ έχει εντείνει τα μέτρα ασφάλειας στις πρεσβείες του στην Τουρκία, την Αίγυπτο, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Μαυριτανία.

Ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιες πρεσβείες θα κλείσουν.

Η Χεζμπολάχ θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τη δολοφονία του Ιμάντ Μουγνίγε στη Σύρια το 2008. Ο Μουγνίγε θεωρούταν επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης.

Σε εκδήλωση την Τετάρτη κατά την τρίτη επέτειο του θανάτου, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα, υποσχέθηκε ότι η οργάνωση θα ανακαταλάβει τη Γαλιλαία, δηλαδή τη Δυτική Όχθη που κατέχει το Ισραήλ από το 1967.


ΒΗΜΑ/infognomon politics