12.2.11

Δέσμευση Σαμαρά για επανίδρυση ΥΕΝ

Συνάντηση: Τι συζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με το προεδρείο της ΕΕΕ
Την εύλογη ανησυχία του ελληνικού εφοπλισμού, η οποία πυροδοτείται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε σχέση με το διοικητικό φορέα της ναυτιλίας, εξέφρασε το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ΕΕΕ στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε, προχθές το βράδυ, με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όπου συζητήθηκαν θέματα ναυτιλιακής πολιτικής και επιχειρηματικότητας....

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Κ. Τασούλας, ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου, Κ. Αρβανιτόπουλος, και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης.

Προβληματισμοί
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, στη διάρκεια της συνάντησης, το προεδρείο της ΕΕΕ έθεσε στον κ. Σαμαρά τους προβληματισμούς του από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την «απομάκρυνση» του Λιμενικού Σώματος από την ελληνική ναυτιλία.
Παράλληλα, τονίστηκε ότι ο εφοπλισμός δεν ζητεί τίποτα άλλο, παρά σταθερότητα του θεσμικού πλαισίου και ένα μάχιμο φορέα, ο οποίος θα μπορεί να στηρίζει το ελληνικό νηολόγιο.
«Είμαστε πατριώτες και θέλουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα, αλλά οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το πρώην ΥΕΝ δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης», τονίστηκε στην διάρκεια της συνάντησης.
Μάλιστα, σημείωσαν με σημασία την προσφορά της εφοπλιστικής κοινότητας για την αντιμετώπιση και πρόληψη φυσικών καταστροφών, μετά τη λαίλαπα των πυρκαγιών του θέρους 2007, με την παράδοση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία 110 μοτοσικλετών τύπου Kawasaki, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Δίκυκλης Επιτήρησης Δασών και Δασικών Εκτάσεων».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα ναυτιλιακά θέματα, συμμερίσθηκε την ανησυχία και εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόσχιση του Λιμενικού Σώματος από την εμπορική ναυτιλία.

Δήλωση
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο αρμόδιος Τομεάρχης, Γιάννης Πλακιωτάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους εύλογους προβληματισμούς του προεδρείου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών αναφορικά με τους -εδώ και 17 μήνες- συνεχείς ερασιτεχνισμούς και ατυχείς πειραματισμούς στον τομέα της ναυτιλίας. Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του, τους στερεί τη δυνατότητα για ένα ενιαίο και σταθερό θεσμικό πλαίσιο.
Διακυβεύει αδικαιολόγητα έναν από τους πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, σε μια εποχή όπου οφείλουμε να επενδύουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Εμείς, λοιπόν, ως Νέα Δημοκρατία μοιραζόμαστε την εύλογη ανησυχία τους.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απόσχιση του Λιμενικού Σώματος από την εμπορική μας ναυτιλία και δεσμευόμαστε για την επανασύνδεσή του με αυτή».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
infognolon politics