11.2.11

Τραγική τροπή στην υπόθεση της εξαφάνισης των δίδυμων κοριτσιών από την Ελβετία


Τα ίχνη των κοριτσιών χάθηκαν στις 30 Ιανουαρίου

Ο πατέρας ανακοίνωσε το θάνατό τους

Paris, France

Ο Ματίας Σεπ, ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών που έχουν εξαφανιστεί, ανακοίνωνε τον θάνατό τους σε επιστολή-διαθήκη που άφησε στο σπίτι του πριν αυτοκτονήσει, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien. Ο Σεπ φέρεται επίσης να είχε συλλέξει πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου για όπλα, δηλητηριώδεις ουσίες, αλλά και μεθόδους αυτοκτονίας.


Σύμφωνα με τη Le Parisien, που επικαλείται πηγές της αστυνομίας, στην επιστολή του ο Ματίας Σεπ «ανακοινώνει σαφώς το σχέδιό του να σκοτώσει τις κόρες του και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει».

«Παραδόξως» αναφέρει η εφημερίδα, στην ίδια επιστολή «ορίζει ως δικαιούχους τις κόρες του ή, απουσία τους, τη μητέρα τους, την αδελφή του ή τον αδελφό του».

Η εφημερίδα εξηγεί ότι η πληροφορία αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα για να μην αποθαρρύνει πιθανούς μάρτυρες από το να συνδράμουν στην αναζήτηση των δύο παιδιών.

Όπως γράφει η Le Parisien, o Ματίας Σεπ ταχυδρόμησε την 1η Φεβρουαρίου από τα προάστια της Τουλόν επιστολή προς την πρώην σύζυγό του Ιρίνα.

H ηλεκτρονική έκδοση της Corriere della Sera, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρει ότι ο πατέρας διαβεβαίωνε την πρώην σύζυγό του ότι τα παιδιά τους «αναπαύονται εν ειρήνη, δεν υπέφεραν».

Το Associated Press μεταδίδει ότι από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές προκύπτει πως Σεπ είχε συλλέξει πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου για όπλα, δηλητηριώδεις ουσίες, αλλά και μεθόδους αυτοκτονίας.

«Πριν εγκαταλείψει την Ελβετία είχε αναζητήσει σε διάφορες ιστοσελίδες πληροφορίες για όπλα, μεθόδους αυτοκτονίας, στοιχεία για δηλητηριώδεις ουσίες, ενώ είχε ενημερωθεί για τα δρομολόγια πλοίων» δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι έρευνες συνεχίζονται στην Ελβετία και την Ιταλία, αλλά εστιάζονται κυρίως στην Κορσική.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Γαλλικό
in,gr