18.2.11

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Θανατηφόρα  τροχαία 
Σήμερα (18-02-2011) και ώρα 05.30, στην Εγνατία Οδό (ρεύμα  εισόδου – ύψος Προφήτη), Ι.Χ. φορτηγό  που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός, επέπεσε  στο πίσω μέρος  ευρισκόμενου εν κινήσει φορτηγού, το οποίο οδηγούσε 32χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του πρώτου οχήματος.

____________________________________________________________________



Χθες (17-02-2011) και ώρα 14.55, στο 44ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Σερρών, Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό 48χρονης ημεδαπής επιβάτιδας του δευτέρου οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του δευτέρου οχήματος και δύο επιβατών του πρώτου οχήματος.

____________________________________________________________________

 Συλλήψεις για ναρκωτικά 
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 17-02-2011, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών». 
Ειδικότερα, από το διένεργούμενο αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή των ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα δέμα ηρωίνης συνολικού βάρους 512 γραμ.,  το οποίο προόριζαν για εμπορία,
  • Χρηματικό ποσό ύψους 4.145 Ευρώ, προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών και
  • Τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
_____________________________________________________________
 

Σύλληψη για απόπειρα εκβίασης – κλοπή 
Συνελήφθη, βραδινές ώρες χτες (17-02-2011), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Απόπειρα Εκβίασης» και «Κλοπή». 
Προηγήθηκε  καταγγελία 58χρονου ημεδαπού, σύμφωνα  με την οποία μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, άγνωστος αφαίρεσε το Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πεθερού του και στη συνέχεια απαιτούσε από τη σύζυγο του, να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1.000 Ευρώ προκειμένου να του επιστραφεί το κλαπέν όχημά του. 
Οργανώθηκε  αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω  οχήματος, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην περιοχή των Συκεών. Βραδινές ώρες της 17-02-2011, ο 33χρονος επιχείρησε να μετακινήσει το όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας. 

_______________________________________________________________________ 


Σύλληψη για ληστεία 
Εντοπίσθηκε και συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 17-02-2011, στην περιοχή της Χαριλάου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου, 39χρονος ημεδαπός, διότι βραδινές ώρες της 15-02-2011, μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, αφαίρεσαν με χρήση βίας από υπάλληλο καταστημάτος ψιλικών χρηματικό ποσό 700 Ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης. 

_______________________________________________________________________
 


ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ  ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ
Σχηματίστηκε  δικογραφία, από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου, σε βάρος 28χρονου ομογενή, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τους μήνες Ιούλιο και Οκτώβριο του 2010, διέρρηξε δύο οικίες, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικά ποσά και διάφορα κοσμήματα των ιδιοκτητών.


EFENPRESS/ pol.reporter