6.2.11

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!




«Δημοκρατική μετάβαση, το ταχύτερο δυνατόν»

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα μια "δημοκρατική μετάβαση" στην Αίγυπτο "το ταχύτερο δυνατό", αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υποστήριζε μια προσωρινή κυβέρνηση.


"Μια δημοκρατική μετάβαση θα πρέπει να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό,αν αυτό γίνει, πιστεύω ότι ο πληθυσμός θα αποδεχθεί μια τέτοια λύση", δήλωσε ο Ερντογάν στην τουρκική τηλεόραση.

"Ωστόσο γι'αυτό πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος. Μια κυβέρνηση που θα χαίρει εμπιστοσύνης ευνοεί μια τέτοια κατάσταση προετοιμασίας του εδάφους και αυτή θα μπορούσε να είναι μια προσωρινή κυβέρνηση", προσέθεσε....


Ο Ερντογάν έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του στους διαδηλωτές που τάσσονται κατά του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

"Η σημερινή κυβέρνηση δεν χαίρει εμπιστοσύνης όσον αφορά τις δημοκρατικές αλλαγές που θέλει ο πληθυσμός" της Αιγύπτου, είχε δηλώσει αυτήν την εβδομάδα ο Ερντογάν. Αν δεν ανακοινωθεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα μετάβασης, ο αιγυπτιακός λαός δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε κρίνει επίσης ολότελα ανεπαρκή την ανακοίνωση του προέδρου Μουμπάρακ ότι θα παραμείνει στην εξουσία ως τις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και είχε ταχθεί υπέρ μιας άμεσης αποχώρησης.

Η Τουρκία "δεν έχει ουδεμία πρόθεση να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου", συνέχισε σήμερα ο Ερντογάν, διαβεβαιώνοντας ότι "η βούληση για δημοκρατία είναι αρμοδιότητα του αιγυπτιακού λαού".

Ο τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ωστόσο ότι μια εξέλιξη προς τη δημοκρατία στην Αίγυπτο θα έχει θετικό αντίκτυπο στην περιοχή στο σύνολό της.

"Έχουμε την ελπίδα ότι ο αιγυπτιακός λαός θα μπορέσει να κάνει πράξη την επιθυμία του για ελευθερία και την εξασφάλιση δικαιωμάτων. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ειρήνη και την ευημερία της περιοχής ", σημείωσε.
real.gr