10.2.11

«Δεν μπορούν οι αγρότες να κλείνουν τα σύνορα της χώρας» λέει ο Κ. Σκανδαλίδης


Απορρίπτει τις αυταρχικές συμπεριφορές που στόχο έχουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος ωστόσο δήλωσε πως οι αγρότες δεν μπορούν να κλείνουν τα σύνορα της χώρας. Αφορμή για τις δηλώσεις του υπουργού σήμερα στη Βουλή στάθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη που έκανε λόγο για «αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης» έπειτα και από την απόφαση του ταξίαρχου της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών για απαγόρευση της κυκλοφορίας και κάθε συνάθροισης των αγροτών στον Προμαχώνα....

«Δεν υπήρξα ποτέ χωροφύλακας και δεν δέχομαι να υπάρχει αυταρχική συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που κινητοποιούνται για αιτήματα», δήλωσε στη Βουλή ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε ότι: «Στο όνομα μιας μαξιμαλιστικής διεκδίκησης κανείς δεν μπορεί να κλείνει το δρόμο που συνδέει τη χώρα μας, με μια άλλη χώρα...ότι υπερβολικό και αν έγινε από τα αστυνομικά όργανα, δεν πρέπει να κλείνουν τα σύνορα της χώρας μας».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια τρομοκράτησης της μικρομεσαίας αγροτιάς και για ποινικοποίηση των αγώνων τους.
Χθες, ο ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών με ανακοίνωσε την απαγόρευση, την κίνηση και στάθμευση γεωργικών οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού από τις 8 το πρωί της Τετάρτης έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής, καθώς και κάθε δημόσια ή υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία ή απόπειρα συνάθροισης.
Το ζήτημα έφτασε και στη Βουλή, με τη Νέα Δημοκρατία να ζητά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για αυταρχικό ολίσθημα.
enet
_______________________________________________________________________
To σχόλιό μας:
Απίστευτη η νοημοσύνη και η ευθυκρισία ορισμένων που -λένε- ότι έχουν αυξημένη ευαισθησία στα δικαιώματα των πολιτών!
Ως πολίτες-που έχουν δικαιώματα- εννοούν τους επίδοξους καταληψίες των Εθνικών οδών και των συνόρων , ενώ όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που θέλουν να πάνε στις εργασίες τους ή εξαρτώνται από τη διακίνηση αγαθών από τα σύνορα, δεν έχουν δικαιώματα!
Πολύ καλά έκανε ο Ταξίαρχος, Αστυν Δ/ντής Σερρών που ( εκτελώντας κυβερνητική εντολή ) εφάρμοσε το Νόμο. Επιτέλους οι Νόμοι ψηφίζονται για να εκτελούνται και όχι να ...προσαρμόζονται  σύμφωνα με τις ...ευαισθησίες του κάθε ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένων δημοσιογράφων.
Καλά θα κάνει και η Νέα Δημοκρατία, να αφήσει τις μικροπολιτικές της συνήθειες και να ασχοληθεί με τα φλέγοντα ζητήματα που κατακαίουν τον Ελληνικό λαό και δεν πρέπει να αναμειγνύονται με τις ψηφοθηρικές έξεις του αμαρτωλού της παρελθόντος.
EFENPRESS