16.2.11

Διήμερο βροχών και χιονοπτώσεων


Βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και καταιγίδες τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, καθώς και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά κυρίως τη νύχτα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και θα εξασθενήσουν βαθμιαία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου....
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ προβλέπει η ΕΜΥ για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και ενδέχεται κατά τόπους να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
enet.gr