15.2.11

Νόμος η απαγόρευση πώλησης δημόσιας γης


Δημοσίευση  15/02/2011 14:19

"Άλλο αξιοποίηση και άλλο πώληση. Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της", επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, προαναγγέλοντας παράλληλα νομοθετική πρωτοβουλία για την απαγόρευση της πώλησης δημόσιας γης.

Όπως τόνισε κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση, τις επόμενες ημέρες θα ζητήσει από όλα τα κόμματα μέσα από διάλογο να συμφωνήσουν σε αυτήν τη νομοθετική ρύθμιση, ενώ στο μέλλον κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος θα συμπεριληφθεί και στο Σύνταγμα, ότι θα δίνεται το δικαίωμα μόνο στη Βουλή να αποφασίζει τη μεταβίβαση μικρής έκτασης γης....

«Πάγια θέση μας είναι -και το λέω για όσους εντός και εκτός της χώρας δεν το έχουν εκτιμήσει- ότι μιλάμε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για ανάπτυξη και αποπληρωμή χρεών», είπε χαρακτηριστικά,απαντώντας ουσιαστικά στις αιτιάσεις των ελεγκτών της τρόικας αλλά και στις χθεσινές δηλώσεις Γιούνκερ από τις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός σχολίασε και το διήμερο μεταμεσονύχτιων λεκτικών μποφώρ κυβέρνησης-τρόικας, σημειώνοντας πως «κανείς μας δεν είναι περήφανος που κάθε τρεις και λίγο έρχονται ορισμένοι κύριοι και αξιολογούν την πορεία του έργου μας, που η χώρα μας είναι υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία και μάλιστα κάτω από τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας».
newsbomb