22.2.11

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Εξιχνίαση διαρρήξεων διαμερισμάτων και σταθμευμένων οχημάτων 


Δικογραφία  σχηματίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε βάρος19χρονου ημεδαπού και δύο αλλοδαπών συνεργών του, οι οποίοι επιδίδονταν συστηματικά σε διαρρήξεις και κλοπές από διαμερίσματα και σταθμευμένα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η παραπάνω ομάδα, δρώντας υπό διαφορετικές συνθέσεις, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2009 ως το τέλος Μαΐου 2010, διέρρηξε συνολικά (16) διαμερίσματααπ΄όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικά είδη, πλήθος κοσμημάτων και προσωπικών αντικειμένων των ιδιοκτητών. 

Επίσης, ο 19χρονος, ενεργώντας μόνος του, κατά τους ίδιους μήνες, προέβη σε διαρρήξεις (6) σταθμευμένων αυτοκινήτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα χρηματικά ποσά. 

Εκτιμάται ότι, η συνολική λεία των διαρρηκτών υπερβαίνει τις 52.000 ευρώ. 

___________________________________________________________________________

Εξιχνίαση διαδικτυακής απάτης 


Δικογραφία  σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για «Απάτη» μέσω Διαδικτύου. 

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικές καταγγελίες και στοχευμένες διαδικτυακές αστυνομικές έρευνες, προέκυψε ότι ο 35χρονος, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2010, καταχώρησε αγγελίες πώλησης οχημάτων, σε ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου.
  
Ενδιαφερόμενοι  αγοραστές, παρακινούμενοι από τις σχετικές αγγελίες, ήρθαν σε επαφή με τον υποτιθέμενο πωλητή και παρήγγειλαν δύο οχήματα.
Παρότι κατέθεσαν τα αιτούμενα για την αγορά χρηματικά ποσά, σε τραπεζικό λογαριασμό που τους υπέδειξε ο 35χρονος, ακόμη και μετά από ικανό διάστημα αναμονής, δεν παρέλαβαν τα παραγγελθέντα αυτοκίνητα. 

Ο 35χρονος, με την ανωτέρω μέθοδο κατάφερε να αποσπάσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.905 ευρώ. 

___________________________________________________________________________


Οικογενειακή ... «επιχείρηση» εμπορίας ναρκωτικών !


Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ΔιεύθυνσηΑσφάλειας Θεσσαλονίκης «οικογενειακή επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ως μέλη της οποίας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 (γιος) και 61 (μητέρα) ετών. 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».  
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, απογευματινές ώρες της 21-02-2011, στην περιοχή της Μενεμένης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (28) δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 448,2 γραμ.,
  • (1) δέμα κάνναβης, βάρους 39 γραμ.,
  • (11) συσκευές κινητών τηλεφών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • Το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ψυχοτρόπων ουσιών.