11.2.11

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέα μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας!



Εξιχνίαση ληστειών σε πρατήριο υγρών καυσίμων,κοσμηματοπωλείο και ΕΛ.ΤΑ


Συνελήφθησαν σήμερα, 11-02-2011, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις 20χρονοι ημεδαποί, δυνάμει Ενταλμάτων Σύλληψης κ. 3ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των συλληφθέντων και τέταρτου 20χρονου ημεδαπού συνεργού, σχηματίστηκε δικογραφία, για «Ληστεία» και παράβαση «Νόμου περί Όπλων»


Αναλυτικότερα, η προαναφερθείσα ομάδα δρώντας με διαφορετικές, κάθε φορά, συνθέσεις προέβη σε:...........

Ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ περιοχής Αμπελοκήπων, την 08-05-2009, όπου οι δράστες, με απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν εντός και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.983 ευρώ και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Ευόσμου (Προέκταση οδού Μακρυγιάννη), την 22-05-2010, απ΄όπου οι δράστες με την απειλή όπλου και αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν από τους υπαλλήλους και το ταμείο του καταστήματος το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.480 ευρώ και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, η οποία έλαβε χώρα την 01-07-2010, όταν οι δράστες με απειλή όπλων, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις των ληστειών, οι δράστες χρησιμοποιούσαν δίκυκλο για την προσέγγιση και διαφυγή τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης.