1.2.11

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΕΘΑ ...ΕΥΗΘΕΙΣ;


Βορειοηπειρώτες προς Δημόσιες Υπηρεσίες: «Μη γράφετε στα Λατινικά τα ονόματά μας»!

Αντισυνταγματική και προσβλητική η σχετική εγκύκλιος.

Να καταργηθεί άμεσα η εγκύκλιος που προβλέπει, ότι τα ονόματα των Βορειοηπειρωτών στα μητρώα Δημοσίων Υπηρεσιών στην Ελλάδα πρέπει να είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες, ζητούν Φορείς της ομογένειας!

Όπως υποστηρίζουν, ο εξαλβανισμός των ονομάτων τους είναι προσβλητικός, ενώ οι εγκύκλιοι που προβλέπουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση τους δημιουργούν προβλήματα, τόσο στην άσκηση του επαγγέλματός τους, όσο και στην καθημερινότητά τους γενικά. «Μετά την εφαρμογή της απαράδεκτης εγκυκλίου παρατηρούνται τραγελαφικά φαινόμενα σε πολλούς ομογενείς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βορειοηπειρωτικός Σύλλογος Δερβιτσιωτών Ιωαννίνων «Η Δερβίτσιανη».

Έτσι, αρκετοί Βορειοηπειρώτες συναντούν στο ίδιο πρόσωπο ΑΦΜ στα Ελληνικά, βιβλιάριο υγείας στα Αλβανικά, εγγραφή στους Ειδικούς Εκλογικούς Κατάλογους στα Αλβανικά, δίπλωμα...

οδήγησης με επώνυμο στα Ελληνικά και όνομα στα Αλβανικά κ.α!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ
Μετά από προσφυγή ομογενούς, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσισε, ότι η παραπάνω εγκύκλιος δεν είναι δεσμευτική για τους Βορειοηπειρώτες και επίσης αντίκειται σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος περί δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης!

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα σημείο της απόφασης αναφέρεται: «Η χορήγηση ΑΦΜ σε αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα από την εκάστοτε αρμόδια ΔΟΥ, με την καταχώριση των στοιχείων αυτών με χαρακτήρες λατινικούς και όχι με χαρακτήρες της επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους, αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος των αλλοδαπών φυσικών προσώπων σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα ελληνικής υπηκοότητας».

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ»…
Συνεπώς, ο Σύλλογος ζητά από τους βουλευτές της Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών να επιληφθούν αρμοδίως «για να σταματήσει άμεσα αυτός ο εξευτελισμός των Βορειοηπειρωτών σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης, δίδοντάς μας το δικαίωμα να επιλέγουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε στη μητρική μας γλώσσα».

Παράλληλα, καλούν όλους τους ομογενείς «να μην αποδέχονται την αναγραφή των ονομάτων τους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου επικαλούμενοι την παραπάνω απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικούς Χαρακτήρα».

Πρωϊνός Λόγος
από το Ηπειρος Ελλάς
koukfamily.blogspot.com