3.2.11

Συγκρούσεις στο Κάιρο



Τρεις νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των εμφυλίων συγκρούσεων που μαίνονται από το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αίγυπτο, μεταξύ αντικαθεστωτικών και υποστηρικτών του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ....



Αιγύπτιος εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ότι ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας έχει σκοτωθεί και τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ο κόσμος επιμένει να συρρέει στην πλατεία Tahrir, ενώ ρίψεις από πυροβολισμούς συνεχίζονται και αυτή την ώρα. Τα ασθενοφόρα προσεγγίζουν την πλατεία με δυσκολία, για να πάρουν τραυματίες, ενώ πολύς είναι ο κόσμος ο οποίος είναι έτοιμος να περάσει έξω τη νύχτα του, χωρίς να φαίνεται διατεθειμένος να φύγει από τον χώρο της διαδήλωσης.



Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί από τους παρευρισκομένους κρατούν ξύλα και λοστούς, ενώ πολλοί είναι αυτοί που σπάνε τα πεζοδρόμια της πλατείας Ταχρίρ, έτσι ώστε να εφοδιαστούν με μεγάλη ποσότητα από πέτρες για τον πετροπόλεμο που αναμένεται να συνεχιστεί.

Η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ στους δρόμους βγήκαν ακόμη και οι φρουροί των Πυραμίδων με καμήλες και άλογα, για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Το διάγγελμα του Αιγύπτιου προέδρου φαίνεται ότι δίχασε τον αιγυπτιακό λαό, δημιουργώντας δύο διαφορετικά μαχόμενα στρατόπεδα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της νέας κυβέρνησης, Samir Radwan, ζήτησε από την αντιπολίτευση να αποδεχθεί την προσφορά του διαλόγου, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση.

zougla.gr