25.2.11

Γ. Παπανδρέου: Κρίσιμος σταθμός η 25η Μαρτίου - video




Δεν επιτρέπεται ούτε η υπερβολική αισιοδοξία ούτε η μιζέρια, είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και μίλησε για την Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.


Όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, "η Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου να στείλει ένα μήνυμα ευθύνης" και υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις είναι κρίσιμες. «Δεν επιτρέπεται ούτε η υπερβολική αισιοδοξία ούτε η μιζέρια» είπε ο πρωθυπουργός που τόνισε ότι καθημερινά αναπαράγεται η καταστροφολογία στη χώρα μας που οδηγεί στην παραίτηση.



«Η 25η Μαρτίου είναι ένας κρίσιμος σταθμός αλλά μόνο ένας σταθμός» σημείωσε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι η χώρα δεν πρέπει πια να στηρίζεται σε δάνειες δυνάμεις.

"Θα δούμε και άλλα νεοκλασικά να κατοικούνται από επίλεκτα πρόσωπα της πολιτικής"

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη Βουλή και στις μίζες που δόθηκαν για την αγορά εξοπλισμών.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε με νόημα ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινε με πάρτι με τις μίζες, για να καταλήξει: «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα νεοκλασικά να κατοικούνται από επίλεκτα πρόσωπα της πολιτικής».



Απαντώντας ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι «θλίβεται που πολλοί έμειναν ατιμώρητοι» αλλά ότι «η κυβέρνηση πολεμάει το καθεστώς της μίζας, προσπαθεί να εξασφαλίσει την διαφάνεια και σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζει την τήρηση των νόμων».

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε κατά του Υπουργού Οικονομικών μετά και την ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων. «Κύριε Πρωθυπουργέ, κάθε φορά που λείπετε στο εξωτερικό, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει μία νέα δέσμη μέτρων και ο λαός δεν το αντέχει. Ή να μην φεύγετε στο εξωτερικό ή να τον παίρνετε μαζί σας για να ησυχάσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

real.gr