22.12.10

Σε βοήθεια της Πορτογαλίας σπεύδει η Κίνα - ( What about us ? )


Σχεδιάζει αγορές 4-5 δισ. πορτογαλικών ομολόγων




Η Κίνα είναι έτοιμη να αγοράσει 4 με 5 δισ. ευρώ κρατικού χρέους της Πορτογαλίας προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να αποκρούσει τις πιέσεις που δέχεται στις διεθνείς ομολογιακές αγορές, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Jornal de Negocios.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών να αγοράσει η Κίνα πορτογαλικά ομόλογα σε δημοπρασίες ή από τη δευτερογενή αγορά στη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2011.
Η συμφωνία επήλθε μετά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας Fernando Teixeira dos Santos στη Κίνα τη περασμένη εβδομάδα όπου συνάντησε τον Κινέζο ομόλογό του Xie Xuren και τον διοικητή της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας..............

Πορτογάλοι επίσημοι δήλωσαν πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφοροποιήσει την επενδυτική βάση των αγοραστών ομολόγων, δίνοντας προτεραιότητα στη Κίνα.
Ο Κινέζος πρόεδρος Hu Jintao στη διάρκεια της προ μηνός επίσκεψής του στη Λισσαβόνα δήλωσε πως θα βοηθήσει τη Πορτογαλία να αντιμετωπίσει τη χρηματοπιστωτική της κρίση αλλά δεν δεσμεύτηκε για αγορά πορτογαλικού χρέους.
enet.gr