16.12.10

To Εβραικό Λόμπι θα υποστηρίξει το ψήφισμα για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ




To εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ θα υποστηρίξει  το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας  των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην συζήτηση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την 11 Ιανουαρίου 2011.


Στο παρελθόν το εβραϊκό λόμπι είχε ενεργήσει διαφορετικά και υποστήριξε την Άγκυρα στο θέμα αυτό ,  αλλά μετά τα «πρόσφατα» γεγονότα το Τελ Αβίβ έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό ήταν λάθος", ....

Την θέση αυτή ανέπτυξε Ισραηλινός μελετητής σε Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Το έγκλημα της γενοκτονίας: Πρόληψη, καταδίκη και εξάλειψη των συνεπειών" στο Ερεβάν  της Αρμενίας στο οποίο συμμετείχαν  επιστήμονες από περίπου 20 χώρες

Ο Ίδιος μελετητής υποστήριξε οτι και το Ισραήλ θα πρέπει να αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων αλλά τόνισε πως επι του παρόντος δεν υπάρχει κάποια ένδειξη οτι αυτό θα πραγματοποιηθεί στα επόμενα χρόνια. 

Υπενθύμισε επίσης ότι  το 2006, ο ισραηλινός υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η «Γενοκτονία» και το «Ολοκαύτωμα» είναι λέξεις συνώνυμες, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση  χαρακτήρισε την δήλωση αυτή ως βιαστική και ότι αποτελούσε προσωπική θέση του υπουργού.
http://asbarez.com,  http://news.am