30.12.10

Η Θεσσαλονίκη θα κάνει Reset και θα Boot-άρει με τον "νέο" δήμαρχο!!! - έτσι λέει...


Μέχρι το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη θα ξαναγίνει καθαρή πόλη


«Κύριο μέλημά μας είναι η καθαριότητα» δήλωσε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι μέχρι το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη να ξαναγίνει καθαρή πόλη.
Ενημέρωσε ότι έγινε μια πρώτη συζήτηση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες, με στόχο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της Εταιρείας και του Δήμου, ώστε να υπάρχει ...
ενιαία αντιμετώπιση στο θέμα της ανακύκλωσης. Και μέχρι το τέλος της τριετίας να επιτευχθεί το λογικό νούμερο ανακύκλωσης 15 κιλών ανά κεφαλή ετησίως....
 Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η ποσότητα των ανακυκλούμενων υλικών του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι της τάξεως των 2 κιλών ανά κεφαλή.
Ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν είναι οι εργαζόμενοι ούτε καν τα σκουπίδια, αλλά τα απορριμματοφόρα, τα περισσότερα από τα οποία δεν επιδέχονται καν επισκευής, ενώ καταλόγισε ευθύνες στον σημερινό Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας για την καθυστέρηση στην αποκομιδή των σκουπιδιών.
Αναφέρθηκε στην προθυμία των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σκέψη για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας αποκομιδής των απορριμμάτων. Ωστόσο, εάν παραστεί ανάγκη θα νοικιαστούν αυτοκίνητα για την μεταφορά των σκουπιδιών. Υπογράμμισε δε ότι είναι απολύτως απαραίτητο η αντικατάσταση των απορριμματοφόρων να γίνει με διαφορετική λογική από την υπάρχουσα και ανακοίνωσε ότι έγινε ήδη συζήτηση με την ΔΕΠΑ για την αντικατάσταση των μηχανών όλων των αυτοκινήτων του Δήμου με μηχανές αερίου.
Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη νέα παραλία, δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επανέλαβε ότι διαφωνεί με τον χώρο που αυθαίρετα επελέγη από τον Δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο και το Ίδρυμα Κ. Καραμανλή και επιμένει στη θέση που είχε προταθεί, μπροστά από την Ηλεκτρική Εταιρεία, στην αρχή της νέας παραλίας. Θα επαναφέρει το θέμα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσει τη σύσταση επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν κοινωνιολόγοι, ιστορικοί και αρχιτέκτονες, προκειμένου να επιλεγεί η πλέον κατάλληλη τοποθεσία.
taxalia.blogspot.com