13.12.10

ΒόρειoΕυβοιώτικη ΟικοΓιορτή


Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010


οικοΑυτή η ανταλλαγή και πώληση ντόπιων προϊόντων, με την έμφαση «γιορτή» δεν έχει καμία σχέση με την φρενίτιδα του υπερκαταναλωτικού προτύπου, του καναπέ και της ατομικότητας.
Εκεί δεν θα βρει κανείς περίσσια λαμπιόνια και όλα όσα μας εισάγουν σε μια εικονική πραγματικότητα.
Σ’ αυτήν τη γιορτή στόχος δεν είναι η τσέπη μας. 
Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας στη Βόρεια Εύβοια, διοργανώνεται μια «Οικογιορτή» με χειροτεχνίες, οικολογικά προϊόντα, εργαστήρια, παραστάσεις, μουσικές και συζητήσεις.
Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες θα ρίξουν τους «σπόρους» ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής... και ελπίζουν να βρουν γόνιμο έδαφος ώστε οι μελλοντικές κοινωνίες να βασίζονται στην αυτάρκεια, την συντροφικότητα και το μοίρασμα....

«Συναντιόμαστε, παραγωγοί και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα, με αποκλειστικά δικά μας προϊόντα, με σκοπό να διατηρήσουμε ζωντανό ένα δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων, γνώσεων, υπηρεσιών», λένε κάποιοι απο τους διοργανωτές, και μας εξηγούν τι θα συναντήσουμε πηγαίνοντας εκεί.
«Θα υπάρχουν πάγκοι με οικολογικά προϊόντα από αγρότες που προάγουν την ποιότητα και την τοπικότητα των προϊόντων και πάγκοι με χειροτέχνες και μεταποιητές που επιλέγουν φυσικά υλικά και ήπιες μεθόδους κατεργασίας.
Με καλή διάθεση θα μοιραστούμε τις γνώσεις και δεξιότητές μας με τους επισκέπτες της γιορτής στα εργαστήρια που θα γίνονται καθ΄ όλο το διήμερο.
Μια Γιορτή με μουσική, παραστάσεις, εκπλήξεις και… ένα ανταλλακτικό παζάρι.
Η γιορτή μας ρίχνει σπόρους ζωής ελπίζοντας να βρουν γόνιμο έδαφος και να μεγαλώσουν ώστε να ζήσουμε βασιζόμενοι στην αυτάρκεια, την συντροφικότητα, το μοίρασμα».
Συνδιοργάνωση : «Κάτι τρέχει» στα Βασιλικά, Φωτόδεντρο, Ελαιώνας, και άλλοι παραγωγοί και χειροτέχνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας».
biozo.gr