8.12.10

Business Week: Πιο ακριβοπληρωμένος ο Προβόπουλος από τον Μπερνάνκε!


Business Week: Πιο ακριβοπληρωμένος ο Προβόπουλος από τον Μπερνάνκε!
Αν και η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και η χρεοκοπία φαίνεται πιο κοντά από ποτέ, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας αμείβεται με παχυλούς μισθούς και μάλιστα το ποσό αυτό ξεπερνάει το αντίστοιχο του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ!
Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, αυτό αναδημοσίευσε από το περιοδικό Business Week το οικονομικό site capital.gr, όπου προκύπτει ότι o Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος αμείβεται κατά πολύ περισσότερο από τον κεντρικό τραπεζίτη των ΗΠΑ κ. Μπεν Μπερνάνκε!...

Ειδικότερα, στο περιοδικό Business Week δημοσιεύονται με λεπτομέρειες οι μισθοί των Κεντρικών Τραπεζιτών σε όλο τον κόσμο.
Αν και το έγκριτο περιοδικό δεν αναφέρεται στοχευμένα στο μισθό του κ. Προβόπουλου, προκαλεί αίσθηση ότι οι ετήσιες αποδοχές του για το 2009 αγγίζουν, κατά πληροφορίες, τις 320.000 ευρώ!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μπερνάνκε της US Fed έχει αποδοχές κοντά στις 150.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ καλύτερα αμειβόμενος από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο γνωστός μας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος και αμείβεται με 370.000 ευρώ τον χρόνο.
Στην κορυφή της λίστας συναντάμε τους κεντρικούς τραπεζίτες  της Ελβετίας και του Χονγκ Κονγκ.
Στο σχετικό δημοσίευμα, πάντως,αίσθηση προκαλεί πως ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke έχει λιγότερα έσοδα σε σύγκριση με πολλούς άλλους τραπεζίτες. Παρά το γεγονός πως έχει υπό την εποπτεία του το 1/5 της παγκόσμιας οικονομίας, η αμοιβή του Bernanke δεν ξεπερνά ούτε το μισό της συνολικής αμοιβής που κερδίζουν οι ομόλογοί του σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Καναδά και Ιρλανδία.
newpost.gr