4.12.10

Βρήκαν τεράστιο οπλοστάσιο τρομοκρατών - Συλλήψεις επτά ατόμων σε Ν.Σμύρνη ; Εξάρχεια

Image



 Τεράστιο οπλοστάσιο μέσα στο οποίο βρέθηκαν εκτός των άλλων τρία ΑΚ-47 και δύο υποπολυβόλα Scorpion και σύλληψη επτά ατόμων είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε Νέα Σμύρνη και Εξάρχεια με στόχο την εξάρθρωση της οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών". Τα δύο από τα επτά άτομα έχουν συλληφθεί στην Νέα Σμύρνη και τα υπόλοιπα πέντε στην περιοχή των Εξαρχείων. Στο υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισάρειας στη Νέα Σμύρνη, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε:





-3 ΑΚ-47 Καλάσνικοφ

-3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο Scorpion

-7 πιστόλια (Γκλόκ, Σεζέ, Μπαϊκάλ)

-50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO

-4 χειροβομβίδες

-1 σιγαστήρα

-Φυσίγγια

-200 γραμμάρια TNT

Όσον αφορά τη γιάφκα στη Νέα Σμύρνη οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το χώρο εδώ και αρκετούς μήνες αλλά τις τελευταίες 20 μέρες αποφασίστηκε να ξεκινήσει η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο διαμέρισμα στο δεύτερο όροφο της 7όροφης πολυκατοικίας της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8 το βράδυ.

Έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σε περισσότερα από 12 σημεία στην Αττική και υπολογίζεται ότι πάνω από 15 σπίτια θα ερευνηθούν στην επαρχία.

Μετά από τις πρώτες εργαστηριακές έρευνες η ΕΛΑΣ καταλήγει, πάντα σύμφωνα με ισχυρισμούς και διαρροές, στο συμπέρασμα ότι μέρος της ποσότητας των όπλων αυτών ταυτίζονται με εκείνα που απεικονίστηκαν στη γνωστή προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Η αντιτρομοκρατική διαρρέει ότι δύο από τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της εφόδου στο γκαράζ έφεραν ατομικό οπλισμό και πως ένας από αυτούς ανήκει στους επικηρυχθέντες με μεγάλο χρηματικό ποσό (600.000 ευρώ) για την υπόθεση των «Ληστών με τα μαύρα». Η επικήρυξη είχε γίνει στις 26 Οκτωβρίου του 2009 και μια ημέρα μετά σημειώθηκε η επίθεση κατά του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, την ευθυνή για την οποία έχει αναλάβει η οργάνωση «ΟΠΛΑ».

Λίγες ώρες αργότερα η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε γιάφκα, στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42. Ήδη από διαρροές έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των τεσσάρων συλληφθέντων χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ εκτιμούν οτι ο αριθμός των χώρων στους οποίους έχει αποθηκευθεί οπλισμός ή αποτελούν καταφύγιο της οργάνωσης, φτάνει τους 15, σε Αθήνα και επαρχία αλλά και πως έχουν, ήδη, ερευνηθεί άλλα 12 σημεία στην Αττική.

Ένα από τα σενάρια που διοχετεύονται από την αστυνομία, αναφέρει πως η χιονοστιβάδα των εξελίξεων άρχισε το πρωί του Σαββάτου με επιχείρηση-έρευνα της ΕΛΑΣ σε σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια.

Από ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την έρευνα η αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στο γκαράζ της οδού Καισαρείας.

Έτσι ίσως να εξηγείται το γεγονός ότι μετά την επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα φανεί από την βαλλιστική έρευνα εάν τα όπλα που βρέθηκαν μέχρι τώρα, είναι αυτά με τα οποία δολοφονήθηκαν οι Σωκράτης Γκιόλιας και Νεκτάριος Σάββας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, έχει βρεθεί μεγάλο μέρος... οπλισμού αλλά όχι όλα τα όπλα τα οποία φαίνονται στην φωτογραφία της "Σέχτας Επαναστατών" που δημοσιεύθηκε σε πρόσφατη προκήρυξη της...

Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές κατά δεκάδες γίνονται αυτή τη στιγμή προσαγωγές ατόμων που κινούνται στο χώρο των Εξαρχείων ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό πως τα όπλα που βρέθηκαν απεικονίζονταν στη προκήρυξη της οργάνωσης που είχε σταλεί στα ΝΕΑ,μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Δεν έχει γίνει ακόμα επισήμως γνωστό το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης της οποίας η γιάφκα και ο οπλισμός ανακαλύφτηκε σε υπόγειο γκαράζ διόροφου κτίσματος στην οδό Καισαρείας στη Ν.Σμύρνη αλλά και στη γιάφκα στον Πειραιά, όμως οι πρώτες διαρροές από την αστυνομία κάνουν λόγο για διασύνδεση τόσο της Σέχτας Επαναστατών όσο και για τη Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς αλλά και για την ''6η Δεκέμβρη",που είχε χτυπήσει στη Βουλή και στη Γενική Γραμματεία Τύπου.

Από την αντιτρομοκρατική διοχετεύεται η πληροφορία πως οι τρομοκράτες ετοίμαζαν χτύπημα τη Δευτέρα, την ημέρα της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάτι που τους προκύπτει από το ότι στη γιάφκα της Ν.Σμύρνης οι συλληφθέντες πιάστηκαν με βαλίτσα που περιείχε όπλα,μεταξύ των οποίων καλάσνικοφ, αλλά και χειροβομβίδες.Για αυτό και μεταφέρονται μέχρι αργά το βράδυ, μέσα σε κούτες ο οπλισμός που βρέθηκε στη γιάφκα.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές καθώς ερευνάται εξονυχιστικά στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών όπου μεταφέρθηκε ο οπλισμός που βρέθηκε όπως και ο ρόλος των 7 συλληφθέντων,οι 2 από τους οποίους ήταν ένοπλοι. Όπως διαρρέεται από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο εικονιζόμενος Γρηγόρης Τσιρώνης,ο οποίος καταζητείτο ως ο ληστής με τα μαύρα.

Την ίδια ώρα κλιμάκια αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής ξεκίνησαν, μετά από πληροφορίες, έρευνες σε μία περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται ως μέλη της αιμοσταγούς τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν επιχείρηση σε γκαράζ μέσα στο οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι υπήρχε "κάποιου είδους οπλισμός". Η "Σέχτα Επαναστατών" δολοφόνησε τον Σωκράτη Γκιόλια το περασμένο καλοκαίρι και επιτέθηκε "στα τυφλά" με ΑΚ-47 Καλάσνικοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής σκορπίζοντας τον όλεθρο.

Δεν έχει γίνει ακόμα επίσημα γνωστό αν και σε ποια οργάνωση ανήκουν οι προσαχθέντες με τις πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως σχετίζονται είτε με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είτε με τη «Σέχτα Επαναστατών».

Η επιχείρηση έγινε σε γκαράζ στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα και βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και άλλου οπλισμού.

Κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής προχωρούν σε προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι εξετάζονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με πηγές της αντιτρομοκρατικής η σύλληψη τριών ατόμων (ενός Γεωργιανού και δύο Ελλήνων) την Παρασκευή στην Καλλιθέα, στην οποία, μάλιστα, υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών, ήταν αυτή που οδήγησε στη σημερινή επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι χθεσινοί συλληφθέντες με τους σημερινούς προσαχθέντες πριν από μερικές ημέρες είχαν εντοπιστεί στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο.

Ένας από τους συλληφθέντες της Παρασκευής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός και επέδειξε αστυνομική ταυτότητα, τελικά, όπως αποδείχθηκε, έφερε μαζί του την κλεμμένα ταυτότητα ενός γιατρού από την Πάτρα.

Όπως ο ίδιος ο ύποπτος είπε στην Ασφάλεια, όπου οδηγήθηκε, ότι είχε ραντεβού με τον έτερο συλληφθέντα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ονομάζεται Κωνσταντινίδης (ομογενής από τη Ρωσία) είναι κάτοικος Μενιδίου και ήθελε να του συστήσει τον Γεωργιανό για μια προσωπική τους υπόθεση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr