27.12.10

Στην τελική ευθεία για την ιδιωτικοποίηση των ΕΑΣ

 - Συνάντηση Π. Μπεγλίτη με εργαζομένους




Image
27-12-2010

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται τιες τελευταίες ώρες στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) καθώς «κλείδωσαν» οι μετατάξεις 400 εργαζομένων και η εταιρεία εισέρχεται στην τελική φάση για την ιδιωτικοποίησή της μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο όπως προβλέπει και ο νέος προϋπολογισμός..........


Στις 6 το απόγευμα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης θα συναντηθεί στο γραφείο του με εκπροσώπους των εργαζομένων των ΕΑΣ σε ένα χρονικό διάστημα που η εργασιακή ανασφάλεια των απασχολουμένων στην εταιρεία βρίσκεται στο ζενίθ.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν καταγγελθεί οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάτι που έχει επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας. Αυτή τη στιγμή στην εταιρεία μετά τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης των τελευταίων μηνών (περίπου 400 άτομα) έχουν απομείνει περί τους 1080 εργαζόμενους και το πλάνο για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας δε δίνει περιθώριο για την παραμονή περισσοτέρων από 600 εργαζομένους.

Υπογραμμίζεται από τους 400 εργαζόμενους που είναι να μεταταχθούν δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποια κριτήρια αποφασίστηκαν αυτές οι μετατάξεις όπως και από ποιους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας της εταιρείας έχουν προέλθει.

Οι φόβοι των εργαζομένων είναι πως οι μετατάξεις θα αποδυναμώσουν σημαντικά τα παραγωγικά προγράμματα των ΕΑΣ σε σημείο που δε θα είναι δυνατό να ικανοποιήσουν την εξυπηρέτηση των συμβολαίων που «τρέχουν» για πελάτες του εξωτερικού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr