23.12.10

Τι συμβαίνει με τον Ο.Τ.Ε και την Ε.Ε.Τ.Τ. ;


Κατάληψη των γραφείων της ΕΕΤΤ από μέλη της ΟΜΕ-ΟΤΕ


«Αβαντάρει ανταγωνιστές»

View Image

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προχώρησαν την Πέμπτη μέλη της ΟΜΕ-ΟΤΕ, στο πλαίσιο των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων για προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της επιχείρησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ εκφράζει με την ενέργεια αυτή την έντονη αντίδρασή της για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕΤΤ αντιμετωπίζει τον ΟΤΕ, «με συνέπεια η διοίκηση να επιδιώκει τη μείωση του εργασιακού και μισθολογικού κόστους».

Παράλληλα, «η πολιτική που ασκεί η ΕΕΤΤ συνεχίζει να αβαντάρει ‘ανταγωνιστές’, κάνει πλάτες σε χρεοκοπημένους και δεν επιτρέπει στην πιο υγιή επιχείρηση, τον ΟΤΕ, να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και με λιγότερο κόστος για τον καταναλωτή, φαλκιδεύοντας τον όποιο υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο»............



Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ΟΤΕ κατηγορεί την ΕΕΤΤ για αδιαφανή διαδικασία και της προσάπτει ότι στο όνομα «προσφυγών», απαγορεύει στον Οργανισμό να προσφέρει υπηρεσίες ακόμη και για συγκράτηση των πελατών του και ταυτόχρονα επιτρέπει στους «ανταγωνιστές» να πωλούν ακόμη και κάτω του κόστους, «ασχέτως αν οι κύριοι αυτοί χρωστούν ακόμη και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και δεν συμβάλλουν ούτε με ένα ευρώ, είτε στην καθολική υπηρεσία, είτε σε επενδύσεις, που μπορεί στο μέλλον να καταστούν χρήσιμες για την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος της χώρας».

Καταλήγοντας η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλεί την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατρακύλα αυτή και να πάρει μέτρα, ή μάλλον να αφήσει την Επιχείρηση, αλλά και την αγορά, να λειτουργήσει».



tanea.gr