2.12.10

Χάκερ επιτέθηκαν στο σύστημα εθνικής ασφάλειας


του Κώστα Χαρδαβέλλα
Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χθες το πρωί, όταν διαπιστώθηκε ότι το κεντρικό σύστημα Εθνικής Ασφάλειας, που περιέχει τα σχέδια άμυνας της χώρας σε ξαφνική επίθεση και οργάνωση των ενόπλων δυνάμεων μέχρι το επίπεδο συντάγματος, δεχόταν επίθεση από χάκερ.

Ο άγνωστος χάκερ προσπαθούσε να αποστείλει ιό στον κεντρικό υπολογιστή του υπουργείου γεγονός που αν το κατόρθωνε για ένα 24ωρο η χώρα θα έμενε χωρίς τα σχέδια της εθνικής ασφάλειας.........

Το χάος που θα προκαλούσε θα ήταν τέτοιο που δεν θα μπορούσαν να σηκωθούν ούτε αεροπλάνα προς αναχαίτιση, ούτε να κινηθούν οι μονάδες ταχείας επέμβασης. Τελικά αποσοβήθηκε η επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε να δημιουργήσει ο άγνωστος αυτός χάκερ με ένα antireflection σύστημα που εφαρμόζεται στους κεντρικούς υπολογιστές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πρόσβαση σε αυτό έχουν ο υπουργός Άμυνας και δύο ανώτατοι αξιωματικοί.

Η εθνική υπηρεσία πληροφοριών, το Α2 του ΓΕΣ και η υπηρεσία του ηλεκτρονικού εγκλήματος της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών προσπαθούν από χθες να εντοπίσουν τον χάκερ που ήθελε να διαλύσει το ηλεκτρονικό σύστημα εθνικής ασφάλειας.

Το ερώτημα που απασχολεί της υπηρεσίες αυτές αλλά και την κυβέρνηση είναι εάν η επίθεση προήλθε από έναν μεμονωμένο χάκερ που ήθελε να παίξει με το ηλεκτρονικό σύστημα εθνικής ασφάλειας ή είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και σημαντικότερο (με την πιθανότητα συμμετοχής ξένης χώρας), που στόχο είχε ένα δοκιμαστεί η στεγανότητα του ηλεκτρονικού συστήματος εθνικής ασφάλειας.
www.newsbomb.g