12.12.10

Γ. Παπανδρέου: Να στηρίξουμε τα δικά μας προϊόντα


Δεν γίνεται να ξοδεύουμε 6,5 δισ. ετησίως για εισαγόμενα αγαθά, τόνισε
Την ανάγκη στήριξης των ελληνικών προϊόντων τόνισε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στην παρουσίαση της νέας αγροτικής πολιτικής σήμερα Κυριακή στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στο πλαίσιο της Περιφερειακής Σύσκεψης για την αγροτική ανάπτυξη.
"Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, διότι όσο δεν παράγουμε και δεν στηρίζουμε δικά μας προϊόντα, η πίεση στους μισθούς θα είναι μεγάλη", τόνισε ο πρωθυπουργός από το Ρέθυμνο, παρουσιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα. ....
Επεσήμανε πως δεν γίνεται η χώρα να δαπανά 6,5 δισ. το χρόνο για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και μάλιστα, όπως είπε πολλές φορές κατώτερα των δικών μας . "Έχουμε τη δύναμη να θρέψουμε τους Έλληνες. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε μία λανθασμένη κατάσταση που εδώ και δεκαετίες έχει διαμορφωθεί και αν τα καταφέρουμε αυτή η επιτυχία θα κρίνει την επιτυχία μας για τα επόμενα χρόνια", υπογράμμισε.
"Θα στεναχωρήσουμε και τους βολεμένους και τους εαυτούς μας με τις αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν. Δεν είμαστε περήφανοι για τους θεσμούς που ήταν επιφορτισμένοι με την αγροτική ανάπτυξη. Θα ανασυστήσουμε από μηδενική βάση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης", είπε ο Γ. Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στον Καλλικράτη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα βοηθήσει σε όλες αυτές τις αλλαγές με αποφάσεις σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς γραφειοκρατία και αθηνοκεντρικές παρεμβάσεις.
Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Κρήτη, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε και ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης του νησιού, με την άφιξή του στο Ρέθυμνο.

"Ενημερώθηκα από τους φορείς και τα στελέχη της αυτοδίοικησης για την κακοκαιρία και τα προβλήματα που υπάρχουν στην οδοποϊία και κάποιες αγροτικές παραγωγές. Έδωσα εντολή να καταγραφούν όλες οι ζημιές και άμεσα να αποζημιωθούν οι πληγέντες", δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη των αγροτικών συνεταιρισμών του νησιού καθώς και επισκέψεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσω καινοτόμων δράσεων, επεξεργάζονται και προωθούν τοπικά προϊόντα της Δυτικής Κρήτης.