19.12.10

«Εύσημα» Μπαρόζο σε Ελλάδα και Ιρλανδία


«Υλοποιούν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και σημειώνουν πρόοδο»



«Η Ελλάδα και η Ιρλανδία υλοποιούν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και σημειώνουν πρόοδο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλουν η Ελλάδα και η Ιρλανδία και αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η ευρωζώνη στις δύο χώρες......


Το 2010 ολοκληρώνεται με «καλά αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι «η δημοσιονομική εξυγίανση σε όλες τις χώρες έχει προχωρήσει και η ΕΕ υιοθέτησε σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης».

Σημείωσε, ακόμη ότι «οι ευρωπαίοι ιθύνοντες θα κάνουν τα πάντα για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρωζώνη».

«Υπάρχει πολιτική βούληση να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την εγγύηση της σταθερότητας στην ευρωζώνη», επανέλαβε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο Χ. Ρόμπαι απάντησε ότι οι πόροι του Ταμείου επαρκούν και πρόσθεσε: «δεν τίθεται κανένα πρόβλημα, αν όμως χρειαστεί, θα πράξουμε τα δέοντα».

Τέλος, σε ό, τι αφορά το θέμα των ευρωομολόγων ο Χ. Ρομπάι αρκέστηκε να δηλώσει ότι το θέμα αυτό δεν έχει ακόμα τεθεί και δεν συμπεριλαμβάνεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

tanea.gr