29.12.10

Απαγορεύει εκλογές η Τρόικα



Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Απροκάλυπτα πλέον παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας και στις πολιτικές εξελίξεις η Τρόικα (δηλαδή το ΔΝΤ, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Ανεπίσημα μεν, αλλά χωρίς να αφήνουν περιθώρια ελιγμών στην ελληνική κυβέρνηση, ενδιάμεσοι παράγοντες της Τρόικας ειδοποίησαν με σαφή τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάει σε εκλογές τον Απρίλη, όπως συζητείται ευρύτατα εντός της κυβέρνησης.....


Η Τρόικα κινητοποιήθηκε γτνωρίζοντας τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει με πρόωρες εκλογές την αναμενόμενη έκρηξη κοινωνικής οργής για τα μέτρα που θα ληφθούν τους πρώτους μήνες του 2011.

Το βασικό εργαλείο πίεσης της Τρόικας είναι η 4η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, που απειλεί να μην εγκρίνει εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών.

Κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης που ρωτήθηκε για την αντίδραση του πρωθυπουργού σε αυτές τις πιέσεις για μη εκλογές το 2011, απάντησε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Παπανδρέου έχει φτάσει στα όριά του και είναι έτοιμος να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.
newsbomb.gr