17.12.10

ΠΑΤΡΑ: Συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών- Πόσο θα τους ανεχθούμε ακόμα;

View Image


Χθες, (16-12-2010) και ώρα 14.30 έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ ομάδας Αφγανών και Αφρικανών στον επιβατικό Σταθμό του ΟΣΕ Πατρών.
 Με την άμεση επέμβαση Αστυνομικών δυνάμεων το επεισόδιο έληξε χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί και υλικές ζημιές.
Στη συνέχεια, περί ώρα 17.50 της ιδίας, ομάδα -150- περίπου λαθρομεταναστών, Αφρικανικής καταγωγής, κινήθηκαν δια της οδού Όθωνος Αμαλίας, προς το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ Αγ. Διονυσίου, όπου έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα Αφγανοί λαθρομετανάστες, κρατώντας στα χέρια τους ξύλα και πέτρες και επιτέθηκαν σε αυτούς.
 Με την άμεση παρέμβαση Αστυνομικών δυνάμεων διαχωρίστηκαν και απομακρύνθηκαν από το σημείο.
Από τη μεταξύ τους ρίψη αντικειμένων τραυματίσθηκαν ελαφριά τρείς Αφγανοί, προκλήθηκαν φθορές σε επτά σταθμευμένα οχήματα και πυρκαγιά σε σκέπαστρο εγκαταλειμμένης καφετέριας επί της οδού Δροσοπούλου, η οποία κατεσβέσθη από Π.Υ.Πατρών................




ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:



Νέα, εκτεταμένα αυτή τη φορά, επεισόδια μεταξύ ομάδων μεταναστών ξεκίνησαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, κοντά στο λιμάνι της Πάτρας. Συγκεκριμένα οι ομάδες μεταναστών άρχισαν να πετούν πέτρες η μία εναντίον της άλλης, ενώ κατά την διάρκεια της συμπλοκής χρησιμοποιήθηκαν ξύλα, σιδερολοστοί και άλλα αντικείμενα.

Επίσης κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κτίσμα επί της πλατείας Δροσοπούλου. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, για να σταματήσουν οι συμπλοκές. Ταυτόχρονα κατέφθασαν πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβέσουν την φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί. Μετά την επέμβαση της Αστυνομίας μία ομάδα αλλοδαπών κατέφυγε στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, ενώ άλλη ομάδα μεταναστών κινήθηκε προς γειτονικούς δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματισμοί αλλοδαπών από τις συμπλοκές, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα. Στην περιοχή παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν πιθανή επανάληψη των επεισοδίων, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε μεγάλο μέρος της Πάτρας, λόγω της ρίψης των δακρυγόνων.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια μεταξύ μεταναστών είχαν γίνει και το μεσημέρι πάλι κοντά στο λιμάνι. Όσον αφορά στα αίτια που προκάλεσαν τα επεισόδια, έχουν να κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, με το ποια ομάδα θα ελέγχει την πρόσβαση των μεταναστών προς την λιμενική ζώνη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ