26.12.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 24-12-2010, από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 45χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Σωματεμπορία» και παράβαση του Νόμου «περί Όπλων». 
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος, εκμεταλλευόμενος την ...

ευάλωτη οικονομική κατάσταση 18χρονης ομοεθνούς τουπαρακρατώντας τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και κατακρατώντας τη με τη χρήση βίας σε οίκημα στην πόλη της Πάτρας, από τις αρχές Νοεμβρίου, την προήγαγε στην πορνεία, εισπράττοντας ο ίδιος τα προερχόμενα από την έκδοση της χρηματικά ποσά.

Την 20-12-2010, παρότι η 18χρονη κατόρθωσε να διαφύγει και να μεταβεί σε πόλη του Νόμου Σερρών, εντοπίστηκε εκ νέου από τον 45χρονο και με τη χρήση σωματικής βίας, οδηγήθηκε σε οικία στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. 
Περίοικοι ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές για  τις ύποπτες κινήσεις του 45χρονου, με αποτέλεσμα άμεσα να εντοπιστεί και να συλληφθεί.
Σημειώνεται ότι, λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του, ο 45χρονος προκάλεσε επικίνδυνες  σωματικές βλάβες στη νεαρή γυναίκα, χτυπώντας τη στο πρόσωπο  με ψαλίδι, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του  και κατασχέθηκε. 




ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ-ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ!!!

Δικογραφία  σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος 24χρονου ομογενούς, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης πλήθους διαρρήξεων διαμερισμάτων και κλοπών κοσμημάτων, ιδιαίτερα μεγάλης χρηματικής αξίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία,  ο 24χρονος, κατά τα έτη 2008-2009, ενεργώντας άλλοτε μόνος του και άλλοτε με τη βοήθεια συνεργών του και δρώντας σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Καλαμαριά, Συκιές, Νεάπολη, κ.τ.λ.), διέρρηξε 15 συνολικά διαμερίσματα, απ΄όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, ηλεκτρικά είδη και πλήθος κοσμημάτων. 

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις των ιδιοκτητών, η λεία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 88.500 ευρώ.
  
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης  της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκαν  αιφνιδιαστικές έρευνες σε ενεχυροδανειστήρια του κέντρου, όπου βρέθηκε, κατασχέθηκε και τελικά αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες, μέρος των κλαπέντων χρυσαφικών.  
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΔΙΚΥΚΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ!!!

Go to fullsize image
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ευόσμου, ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και μεθοδική αστυνομική έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση «οικογενειακής επιχείρησης» αφαίρεσης και αποσυναρμολόγησης δικύκλων και προέβησαν στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 4 αλλοδαπών, ηλικίας 23,35, 18 και 19 ετών. 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο (περιοχή Ευόσμου) πλησίον των παραπηγμάτων όπου διέμεναν οι αλλοδαποί, καθώς και σε καρότσες τρικύκλων που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά: 
  • Εννέα (9) δίκυκλα, τα οποία αφαιρέθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 27-04-2010 ως 02-12-2010, από περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης,
  • Κινητήρες δικύκλων,
  • Εργαλεία αποσυναρμολόγησης,
  • Διάφορα εξαρτήματα

46χρονος ΒΡΕΘΗΚΕ  ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ!



Την 07.35 ώρα  της 26-12-2010, στην περιοχή της Τούμπας, ανευρέθη επί οδοστρώματος, πτώμα 46χρονου ημεδαπού, το οποίο έφερε τραύματα στη θωρακική χώρα και στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. 
Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε κ. Ιατροδικαστής, καθώς και ειδικό συνεργείο της  Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για εξερεύνηση του χώρου. 
Διενεργείται  Προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας  Θεσσαλονίκης.