2.12.10

Νέες χειρουργικές αίθουσες και ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό



Νέες χειρουργικές αίθουσες και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) θα έχει αποκτήσει ως το τέλος του 2012 το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»... Αυτό ορίζει μεταξύ άλλων η Σύμβαση Δωρεάς της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που υπογράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης για την κατασκευή της νέας χειρουργικής πτέρυγας στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, η σύμβαση δωρεάς υπογράφηκε εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας από τον ....Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Απόστολο Ταμβακάκη, από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη, και από τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Μιχάλη Θεοδώρου.

Η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να επιχορηγήσει την ανέγερση ενός νέου κτιρίου στον «Ευαγγελισμό» είχε δημοσιοποιηθεί τον Ιούνιο του 2008. Ωστόσο, έπρεπε πρώτα να αποφανθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων εάν επρόκειτο για κτίρια διατηρητέα. Η προμελέτη της Διεύθυνσης Νεότερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς ολοκληρώθηκε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο και προβλέπει την κατεδάφιση δυο κτιρίων του νοσοκομείου.
Το νέο κτίριο θα εκτείνεται σε 12.700 τ.μ και βασική προϋπόθεση της αρχικής μελέτης είναι η νέα πτέρυγα να στεγάσει Μουσείο και Βιβλιοθήκη ώστε να προβάλει την ιστορία του Νοσοκομείου. Η διάρκεια κατασκευής της νέας πτέρυγας προβλέπεται σε 20 μήνες από τη λήψη των σχετικών αδειών.
Θα περιλαμβάνει 22 χειρουργικές αίθουσες, 3 αίθουσες Στεφανιογραφιών και Ηλεκτροφυσιολογίας και 20 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για Καρδιοχειρουργικά, Νευροχειρουργικά και Θωρακοχειρουργικά περιστατικά καθώς και Νέα Σύγχρονη Κεντρική Αποστείρωση.
«Το Γ.Ν.Α.«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», είναι ευγνώμων για τη δωρεά αυτή που αποτελεί επένδυση στην Υγεία και στην Οικονομία και έρχεται να στηρίξει τις προσπάθειες όλων για ένα αποτελεσματικότεροΕθνικό Σύστημα Υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

http://www.protothema.gr