28.12.10

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ!

View Image
Αρκετή συζήτηση γίνεται τις τελευταίες μέρες στη Μεγάλη Βρετανία για τη χρήση κάμερας κλειστού κυκλώματος σε σχολικές μονάδες. Στην αρχή το μέτρο προτάθηκε για την ασφάλεια των εξωτερικών χώρων του σχολείου, αλλά γρήγορα η εγκατάσταση των καμερών επεκτάθηκε στις τάξεις και σε μερικά σχολεία ακόμα και στις τουαλέτες.
Φωτιές άναψε μια αναφορά του γραφείου πληροφοριών της Μ. Βρετανίας, όπου αναφέρεται πως πολλά σχολεία καθ’ υπέρβαση των οδηγιών που τους έχουν δοθεί κάνουν χρήση της κάμερας κλειστού κυκλώματος και για άλλους σκοπούς. Οι επίσημες οδηγίες που δόθηκαν ήταν να γίνεται χρήση της κάμερας μόνο σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Τον Φεβρουάριο του 2010 ξέσπασε σάλος στις ΗΠΑ όταν το Associated Press δημοσίευσε μια είδηση σύμφωνα με την οποία κατηγορούνταν ένα σχολείο ότι ενεργοποιούσε τις κάμερες από τα laptop των μαθητών χωρίς αυτοί να το ξέρουν. Η επίσημη αναφορά του σχολείου ήταν ότι αυτό έγινε μόνο για να βρεθούν laptop τα οποία είχαν χαθεί.
Οι σύλλογοι τον εκπαιδευτικών στη Μ. Βρετανία ήδη εκφράζουν ανησυχίες ότι οι κάμερες κλειστού κυκλώματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αξιολογήσουν το έργο και την παραγωγικότητά τους. Το 85% των εκπαιδευτικών ανέφεραν ότι έχει γίνει χρήση των καμερών, ενώ το 10% ανέφερε ότι υπάρχουν κάμερες στις τουαλέτες των σχολικών μονάδων όπου εργάζονται.
πηγές: telegraph.co.uk και huffingtonpost.com