26.12.10

Η Τουρκία, το Ισραήλ και η συγγνώμη...


 Εξακολουθεί η Τουρκία να ζητά μετά φορτικότητας...να της ζητηθεί "συγγνώμη" από το Ισραήλ για τον θάνατο των 9 Τούρκων κατά την έφοδο των καταδρομέων την 31- Μαϊου σε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη λωρίδα της Γάζας.
  Δεν θα μείνουμε στη συγκεκριμένη αντίδραση των Ισραηλινών κομάντος όταν κατά την προσπάθεια καταλήψεως του σκάφους δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση των συγκεκριμένων Τούρκων, αλλά θα μείνουμε στο θέμα της "συγνώμης"
  Απαιτεί συγγνώμη η Τουρκία που αιματοκύλισε εκατομμύρια αθώων πολιτών  Κούρδων, Αρμενίων,  Ποντίων, Μικρασιατών, Κυπρίων, Ελλήνων κ.λ.π.
  Απαιτεί συγγνώμη αυτό το κρατικό ιμπεριαλιστικό απολίτιστο στρατοκρατούμενο μόρφωμα για τους πράκτορές του που μετέβαιναν για δήθεν ανθρωπιστική βοήθεια.....

  Κάπου φαίνεται τα έχει μπερδέψει τα πράγματα. Το Ισραήλ δεν είναι από τις χώρες που προσπαθούν με Ζεϊμπέκικα, γαλακτομπούρεκα, κουμπαριές τηλεοπτικές σαπουνόπερες και τεμενάδες να επιβιώσουν.
  Το Ισραήλ είναι μία υπερήφανη χώρα - με πραγματική κυβέρνηση- που έχει αποδείξει τις πολεμικές της ικανότητες και σίγουρα δεν υπολογίζει σαν ικανό αντίπαλο τη Τουρκία και σαφέστατα δεν "ιδρώνει το αυτί της" από τις Τουρκικές απειλές για την ΑΟΖ με τη Κύπρο και για τις ...συγνώμες.
  Τώρα αν  η Τουρκία θελήσει να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της με το Ισραήλ, ας δοκιμάσει. Εξ άλλου το Ισραήλ χρειάζεται το χώρο που ανήκει σήμερα στη νότια  Τουρκία για...ασκήσεις .