13.12.10

Η Απόσυρση του...συναλλάγματος !


-Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε το "πνεύμα" και τη "λογική" της κυβερνήσεως ( ούτε φυσικά και των προηγουμένων ) στο θέμα του εμπορίου αυτοκινήτων.

-Τη μια δίνουν κίνητρα για να αγοράσει ο κόσμος αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, για να έχει -λέει- αυξημένη την αίσθηση της ασφάλειας, μειώνοντας τα μέχρι τότε  υψηλά τεκμήρια.
- Σπεύδει ο κόσμος, αγοράζει αυτοκίνητα, Jeep, πολλών χιλιάδων κυβικών, γέμισε ο τόπος  από αυτά.

- Στη συνέχεια τα φορολογεί άγρια , πολλαπλασιάζει τα τέλη κυκλοφορίας , διπλασιάζει τα ασφάλιστρα και αναγκάζει τους αγοραστές να τα πουλήσουν για "παλιοσίδερα" και να αγοράσουν μικρά!....


-Τις προάλλες  φρόντισε η τότε κυβέρνηση, με περισσή στοργή, να προωθήσει και να επιδοτήσει την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων, για να ...προστατεύσει το περιβάλλον από τους ρύπους. Ω! Τι μεγάλο ενδιαφέρον για τη προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος!

-Τώρα , η παρούσα κυβέρνηση, παρά τα οικονομικά  χάλια που "έτυχε" να έχουμε αυτή τη περίοδο ( βλέπε,  αιώνα ) με πατρική στοργή προσπαθεί να μας προστατεύσει  πάλι, από τη ρύπανση του περιβάλλοντος και για άλλη μια φορά φροντίζει για  νέα απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων, προκειμένου να αγοράσουμε νέα.
 -Με αυτό το τρόπο, λέει, θα κινηθεί και πάλι η εμπορία των αυτοκινήτων!
 -Και εδώ ακριβώς  είναι το "ψητό" !

  α) Ποιοι θα ωφεληθούν από την απόσυρση;
   -  Οι μεγαλέμποροι-εισαγωγείς αυτοκινήτων.


  β) Ποια Ελληνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων θα ενισχυθεί με τη μαζική αυτή αγορά ( με ότι αυτό συνεπάγεται ) ;
   - Καμία, αφού δεν κατασκευάζουμε αυτοκίνητα.

   Συμπέρασμα:
  - Εκατομμύρια ευρώ θα εξαχθούν προς Γερμανία, Ιταλία,Γαλλία κ.λ.π. τα οποία θα στερηθεί η χώρα μας.
  - Οι μόνοι που θα είναι κερδισμένοι, θα είναι οι μεγαλέμποροι που προαναφέραμε και όσοι     "βοήθησαν" να περάσει η απόσυρση , χωρίς να "σκοτίζονται" για τα χρήματα που θα βγουν  στο εξωτερικό...ανεπιστρεπτί ( one way...)

   Πάνω σ αυτό, με τη καρδιά μας να ξεχειλίζει από Εθνική υπερηφάνεια για τους νοήμονες και απίστευτους ηγέτες μας, νιώθουμε την ανάγκη να τους ευχηθούμε, από τα βάθη της καρδιά μας " να πάτε στο καλό, να πάτε εκεί που σας εύχεται όλος ο λαός , το συντομότερο και ...να μη μας γράφετε!"
EFENPRESS/c