23.12.10

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Βίντεο σοκ! Απελπισμένος πήδηξε από τα θεωρεία της βουλής



Δημοσίευση 23/12/2010 12:03 Ανανέωση 23/12/2010 14:04
Ένας άνδρας έπεσε από τον εξώστη του ρουμανικού κοινοβουλίου την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα. Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός διέκοψε την ομιλία του και αποχώρησε από το βήμα, για να διαπιστώσει τι συνέβη.......


Στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει, πριν πέσει από το μπαλκόνι: «Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου».

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ενώ στη διάρκεια της μεταφοράς του φώναζε «Ελευθερία», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".

Η μπλούζα που φορούσε ο άνδρας έγραφε: «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε». Ο άνδρας εργαζόταν στην κρατική τηλεόραση.

Λίγο αργότερα, η συζήτηση στο κοινοβούλιο συνεχίστηκε και απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του ρουμάνου πρωθυπουργού, η τέταρτη τη χρονιά αυτή. Η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού θα προχωρήσει με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει, ώστε να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας, ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δείτε το βίντεο της πτώσης του άνδρα (Προσοχή! Το περιεχόμενο του βίντεο είνια σοκαριστικό):