20.12.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της 18-12-2010, στην περιοχή της Μενεμένης, από περιπολούντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 19 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Κλοπή».
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι, οι δύο νεαροί αφαίρεσαν  αρχικά ένα μοτοποδήλατο, ενώ στη  συνέχεια διέρρηξαν σταθμευμένο  ΙΧ, απ΄το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν μια ηλεκτρονική συσκευή.
 Από την  αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι,  τα ίδια άτομα αποπειράθηκαν  ανεπιτυχώς να διαρρήξουν και να αφαιρέσουν αντικείμενα από δύο ακόμη οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μενεμένης. 

__________________________________________________________________
 
Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος πρώτες πρωινές ώρες της 19-12-2010, στην περιοχή της Ανάληψης, αφού έσπασε την τζαμαρία καφενείου, εισήλθε παράνομα στο εσωτερικό του και αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό. Κατά την έξοδό του από το κατάστημα, έγινε αντιληπτός από περιπολούντες αστυνομικούς, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.



___________________________________________________________

View ImageΣυνελήφθη μετά από μικρής έκτασης καταδίωξη στην περιοχή του κέντρου, 22χρονος ομογενής, ο οποίος πρώτες πρωινές ώρες της 19-12-2010, διέρρηξε περίπτερο, σπάζοντας τη μεταλλική ράβδο ασφαλείας της πόρτας. Ο 22χρονος άπραγος εγκατέλειψε την προσπάθειά του και στη θέα περιπολούντων αστυνομικών επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει. 


_______________________________________________________________


Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών  

Την εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά από μεθοδική έρευνα και επιτυχημένη συνεργασία με αστυνομικές αρχές του εξωτερικού. 
Συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος προμηθευόταν από τη χώρα του και εισήγαγε τις ναρκωτικές ποσότητες καθώς και τέσσερις ακόμη ομοεθνείς του, ηλικίας από 22 ως 31 ετών, οι οποίοι αναλάμβαναν τη διακίνηση των ουσιών σε στέκια τοξικομανών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. 
Πραγματοποιήθηκε  αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση την 19-12-2010, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες  σε οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 130,2 γραμ. ηρωίνης,
  • 3,2 γραμ. κάνναβης,
  • 15 βαμβάκια εμποτισμένα με ηρωίνη,
  • 25 ναρκωτικά δισκία,
  • 13 κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων το κύκλωμα ρύθμιζε τις λεπτομέρειες των παράνομων συναλλαγών του,
  • Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, όπου αναγράφονταν λεπτομερώς οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών ποσοτήτων
  • Το χρηματικό ποσό των 1.035 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ψυχοτρόπων ουσιών.
 Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία,  σε βάρος του 31χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας, εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για «Βιασμό» και «Ληστεία».